» » » Preoţii ar putea să încheie şi căsătorii civile


Românii ar putea spune "DA" în faţa preotului şi nu a ofiţerului de stare civilă. Asta îşi doreşte deputatul UDMR Szabo Odon, care doreşte să propună o iniţiativă legislativă în acest sens, luna viitoare.
Deputatul maghiar, membru în Comisia de învăţământ, a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că, prin noua prevedere, căsătoria civilă ar putea fi încheiată şi de un preot, căruia i se prezintă documentele de la starea civilă, anunţă rtv.
Iniţiativa sa a apărut ca urmare a discuţiilor cu mai mulţi tineri care ar prefera "să spună celebrul DA" o singură dată şi să nu mai participe la mai multe ceremoniale.
"Cred că ar simplifica, practic, lucrurile, întrunind într-un singur act ceremonial căsătoria. Desigur, rămâne posibilitatea celor care sunt atei să se căsătorească doar la ofiţerul stării civile. Cei care doresc să se cunune şi religios, după starea civilă, o pot face, desigur, va fi după rit, dar nu va fi considerată căsătorie civilă, devreme ce s-a realizat prima opţiune, căsătoria civilă", a spus deputatul.
Szabo Odon a precizat că a avut consultări, la nivel înalt, cu Bisericile romano-catolică şi reformată, inclusiv cu Biserica Ortodoxă, ai căror reprezentanţi au spus că nu se împotrivesc unei asemenea iniţiative.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO