» » » » FAPTE DE CORUPȚIE ANCHETATE ÎN BACĂU


Zeci de băcăuani au fost cercetați pentru dare sau luare de mită și trafic de influență * printre persoanele cercetate se regăsesc și angajați MAI
Ramona IONESCU
Conducerea Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Bacău a tras linie după un an de muncă, iar întreaga activitate pe anul 2012 a fost contabilizată în infracțiuni de dare sau luare de mită, trafic de influență sau organizarea de flagranturi la sesizare.
În urma evaluărilor făcute anul trecut, instituția arată că pe linie de prevenire a faptelor de corupție au fost organizate 52 de activități în care au fost implicați aproape 1.300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Instituția a primit anul trecut 35 de petiții, în 23 cazuri fiind sesizate instituțiile competente, iar 16 cazuri au fost declinate unităților de parchet competente.
“În audiență s-au prezentat șapte persoane, iar la linia Tel Verde a Direcției Generale Anticorupție (DGA) s-au primit zece apeluri. Unul singur s-a finalizat prin realizarea unui flagrant, iar în alt caz s-a deschis un dosar penal”, se arată în comunicatul emis de SJA Bacău. În perioada de referință s-au înregistrat 17 dosare penale din sesizare proprie, opt pentru infracțiunea de luare de mită, șase pentru dare de mită, două pentru trafic de influență și unul pentru alte infracțiuni.
Funcționari MAI cercetați
Bilanțul SJA Bacău arată că 99 de persoane au fost cercetate în anul 2012. Dintre acestea, 58 au fost puse sub învinuire, iar zece sunt funcționari MAI.
În zece cazuri, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bacău, cu sprijinul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, al Serviciului Român de Informații și Jandarmeriei Române, au fost realizate zece acțiuni de prindere în flagrant, în care au fost implicate 15 persoane. În baza probelor administrate, au fost inculpate 17 persoane, 15 fiind reținute, iar 12 au fost arestate preventiv.
În perioada analizată, în urma activităților desfășurate de lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Bacău și a rechizitoriilor promovate de unitățile de parchet, instanțele de judecată au pronunțat șapte hotărâri judecătorești prin care au fost condamnate 60 de persoane.
Persoanele care doresc să sesizeze fapte de corupție se pot prezenta în audiență la biroul din sediul Prefecturii Bacău, în fiecare zi de miercuri, între orele 12-15, sau în fiecare zi la sediul din municipiul Bacău, strada Spiru Haret nr. 1-3 (sediul Poliției Municipiului Bacău), la telefonul 0234 202611, e-mail bacau.dga@mai.gov.ro sau linia Tel Verde a DGA 0800.806.806.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO