» » » Mafiotul BRENDO arestat cu ajutorul SRI



Lunecos şi abil, cotat cu o avere de câteva sute de milioane de euro, acţionar la o companie cumpărată de Yahoo, cu conturi în Elveţia, ameninţat de vicepremier, urmărit de americani şi Interpol şi asociat cu FARC, expert în luptă corp la corp, fabulosul mafiot "Brendo" riscă să-şi încheie cariera de lider de reţea de trafic de cocaină în urma unor dovezi strânse cu ajutorul... SRI.
DIICOT a cerut Tribunalului Capitalei arestarea a doi traficanţi de cocaină, deţinuţi în Italia, pentru organizare de transporturi de ordinul sutelor de kilograme de droguri, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest, din reţeaua lor făcând parte columbieni, români, bulgari şi italieni, titrează Mediafax.Poliţia Română afirmă că această reţea avea legături directe cu membri FARC (The Revolutionary Armed Forces of Colombia), dar şi cu membri din cadrul cartelelor columbiene, fiind cunoscută ca una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis "Brendo", şi Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) - a organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest. "Brendo" e suspectat în mai multe ucideri de persoane în Bulgaria, fiind considerat o persoană extrem de periculoasă, potrivit anchetatorilor.
Potrivit DIICOT, reţeaua formată din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, transporta drogurile cu iahturi, fiind ulterior transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.
Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România - Portul Constanţa.
În aprilie 2012, procurorii DIICOT au capturat 50 de kilograme cocaină, puritate 93%, în valoare de 6 milioane de euro, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării.
Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii DIICOT au cooperat în interesul soluţionării cauzei şi cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, din cadrul MApN precum şi cu ofiţerii Drug Enforcement Administration din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti. Autorităţile române au colaborat şi cu Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bulgaria şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia şi Italia.
Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. În prezent, inculpaţii se află in stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.
Detalii in ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO