» » » » IPP: Candidati-dezastru la alegeri. Vezi cati din candidatii la parlamentare au probleme cu legea, cati sunt traseisti, cati au votat multiplu



Institutul pentru Politici Publice (IPP) a analizat profilul candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar concluzia este dramatica! Astfel, partidele politice propun pentru viitorul Legislativ ‘’actuali parlamentari migrati, cercetati penal, chiulangii sau rude’’.

Trimisi in judecata
De exemplu, noua parlamentari candideaza din nou pentru un mandat, desi Directia Nationala Anticoruptie a decis trimiterea lor in judecata. Este vorba despre senatorul PC Mircea Marius Banias – PC, senatorul UNPRNicolae Dobra, deputatul PNL Relu Fenechiu, deputatul PSD Marian Ghiveciu, deputatul Monica-Maria Iacob-Ridzi candideaza din partea PPDD, senatorul PSD Miron Mitrea, senatorul PC Dan Voiculescu, deputatul PNL Teodor Atanasiu si deputatul UDMR Laszlo Borbely.
Procesele acestora sunt in curs de judecare, iar pana la finalizare senatorii si deputatii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Vot multiplu
Pe langa acestia, candideaza si patru dintre deputatii care au fost surprinsi votand in plen atat cu propria cartela, cat si cu cea a altor colegi si care au fost sanctionati de catre Camera Deputatilor cu interzicerea participarii la lucrarile acestui for pentru o zi. Este vorba despre Vasile Berci – PNL candidat in circumscriptia Maramures – colegiul 7, Ciprian-Florin Luca – PSDcandidat in colegiul 5 – circumscriptia Arad, Valentin Rusu – PNL (in PDL pana in luna aprilie) in colegiul 4 circumscriptia Caras-Severin si Ioan Stan – PSD candidat in colegiul 5 – circumscriptia Suceava.
Traseisti
De asemenea, mai candideaza si parlamentari care au migrat politic de la un partid la altul in ultima legislatura. Adica, acestia candideaza acuma din partea altui partid fata de cel cu care au intrat in parlament in 2008.
‘’Un numar de 41 de actuali parlamentari candideaza pentru un nou mandat de senator sau deputat intr-un alt partid decat cel cu care au fost alesi in decembrie 2008. 27% dintre acestia (11) apartin in acest moment unei formatiuni politice ce nu exista in 2008 si anume Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, partid politic ce in acest moment face parte din AliantaUSL. Restul candidatilor migratori sunt in proportii relativ egale migrati de la PDL catre PNLrespectiv PSD si de la PNL catre PDL’’, sustine IPP.
Dinozaurii
De asemenea, IPP sustine ca partidul cu cei mai multi parlamentarii care au mai ocupat pana acum functii de senatori sau deputati este PSD, aproximativ 78% dintre candidati au mai detinut functii in Parlamentul 2008 – 2012, urmat fiind de PNL, cu 77% candidati ce au mai detinut mandate in Parlament (in interiorul Aliantei Uniunea Social Liberala dintre parlamentarii care recandideaza – 65 apartin PNL, 101 PSD, 6 – PC si 12 – UNPR). 68% (89) din actualii 131 de parlamentari ai PDL recandideaza.
Alegeri
Pentru alegerile din 9 decembrie si-au depus candidaturile la birourile electorale 2.457 de candidati, dar dintre acestia doar 19% vor ocupa fotolii in Parlamentul Romaniei din 315 mandate de deputati si 137 de mandate de senatori, ceea ce inseamna aproximativ 5 candidati pe un loc de parlamentar.
http://www.econtext.ro/eveniment--2/politic/ipp-candidati-dezastru-la-alegeri-vezi-cati-din-candidatii-la-parlamentare-au-probleme-cu-legea-cati-sunt-traseisti-cati-au-votat-multiplu.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO