» » » » Celulă de criză la MAE ca urmare a violenţelor din Israel şi Fâşia Gaza


Ministerul Afacerilor Externe din România a activat Celula de criză, ca urmare a violențelor din Israel și Fâșia Gaza. 


Celula de criză gestionează adecvarea formelor de asistenţă consulară pentru cetăţenii români, la situaţia concretă, inclusiv din perspectiva unei eventuale părăsiri a zonei.
În contextul escaladării crizei recente şi a deteriorării situaţiei de securitate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah pentru a-şi înregistra prezenţa şi a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.
Ca primă măsură, MAE a decis trimiterea de urgenţă a unor echipe consulare, dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, la misiunile diplomatice din zonă.
Ministerul Afacerilor Externe este îngrijorat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza şi exprimă compasiune pentru victimele înregistrate de ambele părţi.
Totodată, MAE speră că agresiunea militară a Hamas va înceta, că ambele părţi se vor abţine de la escaladarea conflictului şi vor da dovadă de reţinere.
“Este extrem de importantă evitarea escaladării violenţelor, acest lucru putând fi exploatat pe multiple fronturi de către grupări din regiune cu agende diferite, care nu promovează stabilitatea şi securitatea în regiune”, a afirmat ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlățean.

http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/celula-de-criza-la-mae-ca-urmare-a-violentelor-din-israel-si-fasia-gaza.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO