» » Antonescu: Guvernul a dat dovadă de timiditate şi ezitare. Ponta pare ameninţat şi intimidat

Crin Antonescu

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.



Antonescu a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că a observat în cazul Guvernului "timiditate, ezitare, confuzie" în ultima perioadă.

"E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (...) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul", a susţinut Antonescu.

Totodată, el a explicat că Executivul nu trebuie să organizeze vreun "mini-recensământ", ci să aibă "acţiuni hotărâte", în baza legilor.

"Guvernul are posibilitatea, prin acte interne şi internaţionale, să stabilească foarte clar ce i-a cerut Curtea. Nu e nevoie nici de recensământ, un mini sau para recensământ organizat de Guvern, pentru că am acest recensământ, nu e nevoie de nimic altceva. E nevoie de documente clare, de acţiuni hotărâte ale Guvernului, în spiritul legii, şi în spiritul a ceea ce i-a cerut Curtea Constituţională", a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a susţinut că nu a avut niciun fel de contact cu judecătorii Curţii Constituţionale şi nici nu-i cunoaşte personal pe membrii Curţii, cu excepţia lui Augustin Zegrean, cu care a fost coleg în Parlament.

"Victor Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimdat (pe Augustin Zegrean, n.r.). Victor Ponta însuşi pare domnia sa destul de ameninţat şi intimidat în aceste zile, nu a făcut niciun fel de declaraţie, niciun fel de acţiune şi niciun fel de gest împotriva sau asupra Curţii", a mai afirmat Antonescu.
economica.net

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO