» » » » O reţea specializată în furturi din bancomate a fost destructurată (video)

Bancomatele erau sparte cu dispozitive metalice 16 percheziţii au fost efectuate la mai mulţi suspecţi de fraude informatice şi infracţiuni contra patrimoniului.
Acţiunea oamenilor legii a avut loc vineri şi de la locuinţele acestora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, înscrisuri, calculatoare şi medii de stocare a datelor informatice, dispozitive destinate skimmingului, precum şi sume de bani în lei şi valută.
"Poliţiştii de combatere a criminalității organizate și polițiștii de investigaţii criminale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. -  Serviciul Teritorial Bacău, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional organizat, format din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, specializat în comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
 Din cercetări s-a stabilit că membri grupării au pus la cale o metodă inedită care a condus la obţinerea, în scurt timp, a peste 200.000 de lei. Astfel, învinuiţii sustrăgeau din bancomate importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului.
Membrii grupării au acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri.
"La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse 22 de persoane, faţă de care, după finalizarea audierilor se vor dispune măsurile legale", a mai adăugat Narcisa Butnaru.
 Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul I.G.P.R., S.I.A.S., S.I.R, I.P.J. Bacău şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO