» » Peste 120.000 de bacauani s-au "evaporat" in 9 ani

Au aparut primele rezultate ale recensamantului din octombrie 2011. Din pacate, vestile pentru judetul nostru nu sunt deloc imbucuratoare. Populatia Bacaului a scazut cu peste 120 de mii de locuitori, in timp ce populatia municipiului Bacau abia daca atinge 134 de mii de locuitori, de la 170 de mii la precedentul recensamant.
Directia de Statistica a publicat datele provizorii ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor care a avut loc la finele lunii octombrie 2011. Potrivit acestora, populatia stabila a judetului Bacau este acum de 583 de mii de locuitori, din care 29 de mii sunt plecati in strainatate. Municipiul Bacau a ajuns la o populatie de 133.460 de locuitori. Peste 96 la suta din bacauani s-au declarat romani, 2,6 la suta s-au declarat de etnie roma, iar 0,7 la suta de etnie maghiara.
La recensamant a fost inregistrat un numar de 172 de mii de cladiri, iar suprafata medie a camerelor de locuit ce revine unei locuinte in judetul nostru este de doar 44 de metri patrati. Scaderea populatiei judetului Bacau este pe acelasi trend de descrestere semnalat la nivel national. Fata de precedentul recensamant, populatia la nivelul tarii este in scadere cu 2 milioane de locuitori. O analiza a datelor publicate de statisticieni pentru judetul Bacau cititi integral in cotidianul Desteptarea de luni, 6 februarie 2012.
Andreea G.
http://www.desteptarea.ro/rezultate-ingrijoratoare-dar-reale-peste-120.000-de-bacauani-s-au-evaporat-in-9-ani.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO