» » Silvicultorii băcăuani și-au pierdut sediul

Direcția Silvică și-a pierdut sediul din centrul Bacăului. Pădurarii se mută în Parcul DendrologicEi sunt executați silit de Maurice Brill, care a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra imobilului. Pentru a nu ajunge în stradă, pădurarii încearcă să tergiverseze predarea clădirii până la construirea noului sediu din Parcul Dendrologic.
Sediul Direcției Silvice Bacău, din centrul orașului, a fost pierdut în instanță de instituția băcăuană, după mai bine de opt ani de procese. Cel care a câștigat imobilul central de pe strada Nicolae Titulescu este un evreu de origine română, care locuiește în Germania. Maurice Brill a pus mâna și pe terenul care valorează aproape un milion de euro.
Deși până în 2008 instituția a câștigat procesele cu Maurice Brill, în urma unei revizuiri, acesta a primit câștig de cauză la Curtea de Apel Bacău, soluție rămasă în picioare, definitivă, un an mai târziu, în 2011, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Instanțele au obligat Direcția Silvică Bacău să restituie în natură imobilul și terenul. Instituția a trebuit să plătească și cheltuielile de judecată, care se ridică la mai bine de 15 mii de lei. „Suntem la faza de executare silită. A venit avocatul Victor Ursu al lui Maurice Brill să ne ceară să predăm imobilul. Am făcut contestație la executare, deoarece în clădire s-au făcut modernizări, iar investiția nu trebuie pierdută. Nu am semnat, că nu vreau să dau apoi din buzunarul meu", a spus Viorel Ghelasă, directorul economic al Direcției Silvice Bacău. Atât Maurice Brill, cât și avocatul Gheorghe Ursu nu au putut să fie contactați.
Fostul director al instituției băcăuane, Gheorghe Savu, nu-și explică cum s-a pierdut acest proces. „Cât am fost director, am câștigat la toate instanțele. Din câte țin minte, Maurice Brill a cerut imobilul nostru, de la numărul 14, deși probele l-ar fi îndreptățit să ceară clădirea din vecinătate (n.r. aflată la numărul 16)", a spus scurt Gheorghe Savu, șeful Ocolului Silvic Traian.
Direcția Silvică va avea un sediu nou și modern în Parcul Dendrologic Hemeiuși
De câteva luni, în Parcul Dendrologic Hemeiuși a început construcția noului sediu al pădurarilor băcăuani. Valorea investiției este de peste un milion de euro, iar lucrările au fost adjudecate de constructorul băcăuan Viorel Rusu. „Noi putem să-l terminăm și în trei luni, depinde când vor veni banii", a spus Viorel Rusu, administratorul Rustrans-Conextrust.
Potrivit unor surse, constructorul băcăuan ar fi cumpărat clădirea de pe strada Titulescu, unde funcționează acum Direcția Silvică, fapt negat de acesta. „Nu e al meu. Știu că acolo se dorește demolarea clădirii, pentru teren", a mai spus Rusu.
Noua clădire din Parcul Dendrologic este construită după un proiect futurist, care a primit distincții din partea unor asociații de arhitecți. Din parcul de la Hemeiuși de peste 50 de hectare,  care a aparținut înainte de război lui Schonburg-Waldenburg, a fost luată o parcelă de 6200 de metri pătrați, unde se construiește clădirea. Sediul de lux are o amprentă la sol de peste 800 de metri pătrați și va avea peste 2000 de metri pătrați utili. „Lucrările sunt în grafic, cred că până în toamnă va fi gata", a spus directorul Viorel Ghelasă.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO