» » UNPR l-a „transferat” pe Ovidiu Budeanu

Progresistii bacauani se orienteaza spre mediul de afaceri

Afaceristul bacauan Ovidiu Budeanu s-a inscris in UNPR. In 2004, Budeanu a candidat la Primaria Bacau din partea PNL. El a pus reorientarea politica pe seama echipei UNPR Bacau, apreciind ca mediul de afaceri local ar trebui sa aiba un cuvant mai greu de spus in problemele administrative. Budeanu a declarat ca nu va candida la functia de primar si ca administratia bacauana trebuie evacuata de clientela politica. 
UNPR Bacau l-a inregimentat pe fostul liberal Ovidiu Budeanu. Inscrierea omului de afaceri in partid survine conferintei judetene de lucru a UNPR, desfasurata la finele saptamanii trecute. Budeanu si-a motivat reorientarea politica prin faptul ca echipa UNPR Bacau l-a convins, decizia de inscriere in partid fiind luata pe loc. "Nu am avut negocieri sau discutii in prealabil. Decizia de a ma inscrie in UNPR a venit pe loc. Nu credeam ca voi mai intra in politica. Daca nu era UNPR, in alta parte nu ma duceam. Am vazut echipa de aici, mi-a placut. Eu cred ca treaba asta cu dreapta si stanga e o chestie formala. La capat sunt cetatenii. Trebuie sa te adaptezi, trebuie sa stii sa le asezi ca sa iasa bine", a afirmat Budeanu. El a mai spus ca nu si-a dat demisia din PNL, dar ca prin inscrierea in UNPR s-a autoeliminat din formatiunea liberala. 
Adrian Mironescu, presedintele UNPR Bacau, a catalogat inregimentarea lui Budeanu drept un "eveniment local". Mironescu a declarat ca afaceristul va indeplini, de facto, functia de presedinte al organizatiei municipale a UNPR. "Ovidiu e practic presedintele organizatiei municipale. Nu-l putem nominaliza ca atare pentru ca, in acest moment, nu ne permite statutul. Domnul Budeanu e o personalitate in mediul de afaceri bacauan. In 2004, Budeanu a venit cu un program de care cred ca bacauanii au nevoie in continuare. Ma bucur ca a acceptat sa se alature echipei noastre", a afirmat Mironescu. 
Ovidiu Budeanu a declarat ca nu va fi candidatul UNPR la Primaria Bacau, dar ca va milita pentru implicarea mediului de afaceri in problemele administrative ale Bacaului. Afaceristul a mai spus ca una din tarele administratiei bacauane e data de clientelismul politic. "Clientelismul politic si coruptia distrug comunitatea. Trebuie gasita o alta abordare. Odata ajuns primar, ai o obligatie fata de comunitatea care te-a ales", a conchis omul din spatele afacerii Arena Mall. 

UNPR vrea 20 de primarii in judet

La conferinta judeteana de lucru organizata la sfarsitul saptamanii trecute, UNPR si-a fixat obiectivele pentru localele de anul viitor. Acestea vizeaza castigarea a 20 de primarii in judetul Bacau (inclusiv primariile Bacau si Onesti), precum si obtinerea a doua mandate de parlamentar. Adrian Mironescu a declarat in cadrul conferintei ca partidul a inregimentat 8 primari care si-au manifestat disponibilitatea de a candida la localele de anul viitor din partea formatiunii progresiste. “Prioritatea zero a organizatiei este identificarea celor mai buni candidati la primarii. Pana in prezent, avem 8 primari care si-au manifestat disponibilitatea de a candida din partea UNPR. Ii consideram colegii nostri. Anunt cu acest prilej ca ni s-a alaturat un al noualea primar, domnul Gheorghe Tilibasa din comuna Glavanesti”, a dezvaluit Mironescu. In prezent, UNPR Bacau inregimenteaza aproximativ 2000 de membri, acestia acoperind toate cele 93 de unitati administrativ teritoriale din judet. Cel mai probabil, localele de anul viitor se vor desfasura in acelasi timp cu alegerile parlamentare. 
Lucian Bogdanel


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO