» » Bacău: Măicuța de la Tanacu a fost eliberată din închisoare

Măicuţa de la Tanacu a fost eliberată Nicoleta Arcăleanu, maica stareţă de la Mănăstirea Tanacu, a fost eliberată astăzi din Penitenciarul Bacău. Ea a avut de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare fiind implicată în moartea măicuţei Irina Cornici, supusă unui procedeu de exorcizare.

„A fost eliberată condiţionat astăzi în jurul orei 11.00. Prin muncă, ea a câştigat o perioadă bună, din cât avea de ispăşit. Mâine ea se va prezenta cu biletul de eliberare în localitatea de domiciliu, Muntenii de Sus din Vaslui", ne-a declarat Victor Cuzic, directorul Penitenciarului Bacău. Maica Neonila se va afla în monitorizare mai mulţi ani. Totodată, cât se va afla în atenţia specialiştilor în inserţie şi probaţiune, nu va avea voie să intre în mănăstire.
Nicoleta Sofia Arcaleanu, cunoscută ca măicuța Neonila de la Tanacu, cea care a ținut-o sechestrată pe sora Irina Cornici și apoi a supus-o la un ritual de demonizare până la ultima suflare, şi-a ispăşit ultimul an de pedeapsă în Penitenciarul din Bacău. Din august, când a pășit pragul închisorii, ea a devenit un adevărat sprijin pentru restul deținutelor. A stat în celulă cu alte zece femei încarcerate pentru furt, trafic de persoane și tâlhării.
Pereții celulei au fost tapetați cu icoane, pe masă sunt cărți sfinte, iar o candelă arde în permanență. „Uneori aici, în închisoare, ne pierdem speranța chiar și în Dumnezeu. Ea ne îmbărbătează și ne-o redă mereu. E mai mult decât o mamă pentru noi. Ei îi povestim totul. Ea ne ajută", povestea Dana Macovei, 24 de ani, colegă de celulă cu maica, în urmă cu câteva luni.  Cât a stat închisă, a fost vizitată mereu de preoți, călugări și rude, care i-au adus mâncare de post.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO