» » PDL Bacau vrea Primaria si Consiliul Judetean in 2012

Gabriel Berca, oficializat la sefia organizatiei democrat-liberale

Democrat-liberalii bacauani si-au desemnat duminica o noua conducere. Senatorul Gabriel Berca a fost oficializat in functia de presedinte al PDL Bacau, dupa un interimat intins pe mai multe luni. La eveniment au participat lideri centrali ai PDL, intre care premierul Emil Boc, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, precum si ministri Daniel Funeriu (Educatie), Valeriu Tabara (Agricultura) respectiv Valerian Vreme (Comunicatii). Pedelistii au atacat frontal Uniunea Social Liberala (USL), declarand-o "uniune socialista". 
Politicienii PDL au criticat, de asemenea, alianta formata in judetul Bacau de Romeo Stavarache si Viorel Hrebenciuc, decretand ca aceasta trebuie "demolata" la alegerile locale din 2012.

Pedelistii bacauani si-au desemnat o noua conducere, dupa o perioada de interimat intinsa pe cateva luni si asigurata de senatorul Gabriel Berca. De altfel, parlamentarul a fost si singurul candidat la presedintia organizatiei judetene, primind avizul in acest sens din partea conducerii centrale a PDL la inceputul saptamanii trecute. Din noua conducere mai fac parte deputatul Mihai Banu, secretarul organizatiei judetene, respectiv prim-vicepresedintii Adrian Popescu si Silviu Bondor.

"Uniunea socialista" in colimatorul pedelist

La Consiliul Judetean de Coordonare, organizat in incinta Casei de Cultura, au participat aproximativ 800 de reprezentanti ai organizatiilor pedeliste din judet, precum si 19 primari veniti din alte partide (17 de la PNL, respectiv 2 de la PC). Premierul Emil Boc, liderul PDL, a declarat ca "a venit primavara pentru romani dar si pentru PDL", facand aluzie la faptul ca economia a iesit din recesiune, dupa doua trimestre incheiate pe plus. "Domnule Berca, astazi incepe drumul pentru castigarea primariei si a consiliului judetean. Puteti face acest lucru daca va stabiliti oamenii potriviti la locul potrivit", a declarat Boc, stabilind tintele electorale pentru PDL Bacau. Ministri care s-au inscris la cuvant au atacat USL, declarand-o "uniune socialista".
Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a criticat resaparea de catre USL a unor politicieni precum Adrian Nastase sau Dan Voiculescu. "Unii vorbesc de reforma politica, altii doar resapeaza. Il resapeaza pe Felix, il resapeaza pe Nastase si pe Iliescu. Uniunea socialista pandeste greselile noastre. PDL trebuie sa curete Romania de aceasta uniune socialista, obisnuita mai tot timpul sa pescuiasca in ape tulburi", a declarat Funeriu. 
"Stavarache si Hrebenciuc s-au inteles si la bani, nu doar la functii"

Deputatul bacauan Vasile Gherasim a dezvaluit ca USL este formata in judetul Bacau si ca Stavarache si Hrebenciuc ar fi impartit deja functiile. "Sa nu-l credeti pe Stavarache cand spune ca nu se intelege cu Hrebenciuc. Eu cred ca s-au inteles la ce posturi si functii vor imparti, ce firme vor imparti si ce bani vor imparti. Ei fac un joc de glezne si de imagine ca nu se inteleg. S-au inteles demult", a apreciat Gherasim. In aceeasi nota, Adrian Mironescu, liderul UNPR Bacau, prezent la consiliul de coordonare in calitate de invitat special, a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta nu va face alianta cu Stavarache niciodata. "Situatia din municipiul Bacau trebuie curmata imediat dupa alegerile locale. Sa nu mai acceptam ca judetul sa fie condus de PSD. Trebuie sa inlaturam impreuna aceasta axa a raului Hrebenciuc - Stavarache. Fac mult rau orasului si judetului. Cu acesti oameni noi nu vom face niciodata o alianta. Nu exista toleranta fata de ei. Nu vom fi niciodata parteneri cu Stavarache si prietenii lui", a decretat Mironescu. 
Lucian Bogdanel

„Nu avem de ales si trebuie sa atingem aceste obiective: Primaria Bacau si Consiliul Judetean. Bacaul nu merita sa mai fie condus de aceleasi figuri din ultimii 8 ani. Avem nevoie de oameni noi, de oameni cu viziune pentru municipiu si judet. Nu avem nevoie de ghiozdane cu nume de politicieni sau de panouri cu investitii de zeci de milioane de euro materializate in mii de maidanezi si asfaltari de unica folosinta."Gabriel Berca, presedinte PDL Bacau


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO