» » » Cioban salvat cu elicopterul

Cioban salvat cu elicopterul

- un cioban aflat la o stina in comuna Brusturoasa, judetul Bacau, a fost gasit in stare critica din cauza frigului – barbatul prezenta degeraturi si soc hipotermic si din cauza starii precare de sanatate nu a putut fi transportat la ambulanta, operatiunea putind pune in pericol viata omului – in plus, barbatul se afla intr-o zona impracticabila autovehiculelor, iar pentru salvarea lui a fost solicitat un elicopter de la Unitatea Speciala de Aviatie Iasi
Ramona IONESCU, Madalina ROTARU
Un cioban degerat si in soc hipotermic a pus in alerta toate fortele de interventie din Bacau. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau a fost apelat vineri dupa-amiaza prin 112 pentru a interveni in vederea asigurarii acordarii asistentei medicale si transportarii unui barbat in virsta de 43 ani, care se afla intr-o zona greu accesibila din comuna Brusturoasa, zona Gura Susurii.
Barbatul se afla la o stina, situata intr-o zona inalta, calea de acces fiind impracticabila pentru autovehicule. Echipajele de interventie au parcurs pe jos pina la pacient o distanta de aproximativ 15 km. Din cauza starii in care se afla pacientul, acesta nu a putut fi transportat la ambulanta in cursul zilei de vineri, operatiunea putind pune in pericol viata acestuia.
Cioban salvat cu elicopterul
“In vederea monitorizarii pacientului, la locul interventiei au ramas pe timpul noptii noua pompieri moinesteni si doi paramedici de pe ambulanta SMURD. In cursul zilei de simbata, a fost solicitat un elicopter tip MI-8 de la Unitatea Speciala de Aviatie Iasi, cu ajutorul caruia s-a efectuat transportul barbatului la ambulanta, in vederea predarii acestuia la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Moinesti”, a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice in cadrul ISU Bacau. Pacientul a fost preluat de ambulanta si spitalizat.
“Starea generala a pacientului este foarte buna. Bineinteles, ramin problemele ridicate de degeraturile prezente la degetele de la picioare. Desi pacientul este cunoscut cu afectiuni psihice, el este linistit, echilibrat si cooperant. In functie de evolutia starii de sanatate a barbatului, vom decide daca se impune sau nu interventia chirurgicala”, a declarat dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti. Medicii aplauda initiativa tuturor autoritatilor implicare in rezolvarea acestui caz.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO