» » Sute de elevi din Onesti sint mutati de la o scoala la alta


Aproape 500 de elevi de la Scoala “Emil Racovita” din Onesti, dar si de la Grupul Scolar Auto TCR, vor fi nevoiti sa se mute, in zilele urmatoare, la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, spre nemultumirea parintilor.
Motivul exodului il reprezinta inceperea lucrarilor care se fac la scoala, cu fonduri europene, pentru modernizare si pentru efectuarea reparatiilor capitale, insa parintii elevilor nu sint de acord sa-si mute copiii la alta scoala.
Ei au facut memorii colective, impreuna cu elevii, si le-au depus la conducerea scolii, dar au anuntat si presa. Aura Sohodoleanu, directorul Scolii “Emil Racovita”, la care mai invata si citeva clase de la Grupul Scolar Auto TCR, ne-a declarat ca parintii si elevii au dreptate si ca mutarea copiilor in masa nu este indicata.
“La colegiul Petru Poni sint de fapt camere de camin, iar spatiul este atit de mic, incit nu au cum sa incapa acolo 15 – 16 banci – ne-a spus directoarea Sohodoleanu. Nu pot sa mut un efectiv de 35 de copii intr-o camera de camin. Mutarea tuturor elevilor ar perturba grav procesul educativ din scoala noastra.
Am pierde si inscrierile de la clasa I, pentru ca lucrarile nu se vor termina pina la toamna, iar parintii care locuiesc in zona scolii noastre nu vor dori sa-si dea copiii sa invete la colegiul Petru Poni, care se afla la mare distanta. Avem numai de pierdut”.
Primarul Emil Lemnaru, cel care a initat proiectele pentru modernizarea scolilor cu bani europeni, nu a putut fi contactat ieri, pentru a-si exprima punctul de vedere, insa, prin declaratiile anterioare, el a subliniat faptul ca lucrarile sint foarte importante si trebuie executate in masura in care se aloca si fondurile nerambursabile.
Totusi, directoarea Aura Sohodoleanu a propus o solutie de compromis. “Am sustinut ca trebuie sa actionam in mod etapizat si sa mutam acum un singur etaj, urmind ca restul sa fie eliberate in timp”, ne-a spus Sohodoleanu, care a avut programata, ieri, si o intilnire cu primarul Emil Lemnaru. (George MARTIN - Ziarul de Bacau)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

2 comentarii:

  1. Se apropie alegerile si lumea incepe sa se miste si in "tara nimanui"?
    Poate ca fondurile europene,dramuite deja de o clica instalata se prea mult timp,trebuiesc cheltuite si mai ales justificate.
    Dar la elevi,copiii contribuabililor,nu se gandeste nimeni.D-ra directoare se gandeste mai degraba ca nu vor mai avea clasa 1-a de anul urmator,parintii preferand sa-si inscrie copiii la alte scoli.Profesorii tac de frica pierderii locului de munca.Parintii sunt ignorati,ba chiar si voalat,intradevar,amenintati.Asta dupa ce ani buni au cotizat la sistemul gratuit de invatamant,ajungand anul trecut sa dam spaga pentru obtinerea autorizatiei de functionare.
    Primarul... .Ce se intampla cu scoala nr.4 e o particica din haosul din oras si din tara.Dar avem si partea buna:expozitii,lansari de carte,simpozioane.Insa pana vom fi pregatiti pentru acestea,trebuie sa fim sanatosi la trup si minte,hraniti si imbracati.De cand politica dirijeaza economia nu mai avem nimic.nici Rafo,nici Carom,nici Termo,NIMIC.Dar stam la televizor,mancam seminte pe strada si ne plangem.Ca nu ne aude nimeni,e alta poveste.

    RăspundețiȘtergere

O.P. VIDEO