» » » PROBLEME ETNOBOTANICE


Primarul din Onesti sustine ca in municipiu nu mai sint etnobotanice

Consilierul liberal Mircea Cetean, din Onesti, l-a interpelat, la ultima sedinta a deliberativului local, pe primarul Emil Lemnaru, in legatura cu situatia referitoare la vinzarea sau consumul de plante etnobotanice in municipiu. Consiliul Local Onesti a adoptat, recent, o hotarire pentru interzicerea etnobotanicelor, iar consilierul PNL Mircea Cetean a dorit sa stie daca masura a avut rezultatele scontate. “Nu mai fumeaza nimeni in Onesti”, a incercat sa glumeasca primarul Emil Lemnaru, insa au intervenit si alti consilieri locali, cum ar fi avocatul Gelu Panfil, care a dorit sa stie “daca a fost aplicata vreo sanctiune” pe baza hotaririi de consiliu. “La controlul facut, nu s-au gasit astfel de substante in locatiile indicate”, a sustinut primarul Emil Lemnaru. Totusi, multi onesteni au sesizat faptul ca plantele etnobotanice continua se fie folosite si in Onesti, motiv pentru care s-a solicitat continuarea controalelor din partea autoritatilor locale. (George MARTIN - Ziarul de Bacau)


Etnobotanice verificate in laborator


Etnobotanice verificate in laboratorMagazinele de vise aflate in centrul orasului si in zona de sud a municipiuluiBacau au primit vizita agentilor locali din cadrul Politiei Primariei Bacau. Acestia au verificat si inventariat societatile comerciale care vind substante de tip etnobotanic contrar prevederilor HCL 358/210. Angajatii Compartimentului de Inspectie Comerciala si Biroul de Siguranta Publica au efectuat o actiune de verificare a locatiilor din zona centrala si zona de sud a municipiului, cunoscute pentru faptul ca presteaza acest tip de activitate. “In urma controalelor efectuate, in patru locatii gasite deschise, au fost ridicate si predate lucratorilor Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) Bacau din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau un numar de 198 de pliculete in vederea stabilirii naturii substantelor continute de acestea. Daca buletinele de analiza vor confirma ca substantele respective sunt de tip etnobotanic, vor fi facute demersurile necesare anularii autorizatiei de functionare pentru societatile in cauza”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvint la Politia Primariei Bacau. Agentii locali le recomanda bacauanilor care detin informatii cu privire la societati comericiale sau persoane care comercializeaza astfel de substante sa semnaleze aceste aspecte la numarul de telefon 0234/986. (RAMONA iONESCU - ZIARUL DE BACAU)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. Moldoveni beţivi, ce kkt să le ceri. Am umblat prin oraşu vostru leşinat o oră până am găsit un loc în care puteam bea o cafea cât de cât omeneşte. În schimb, bombe pline de beţivi inculţi cu igienă dubioasă la fiecare colţ de stradă. Păi ba nene pentru voi etnobotanicele erau un progres uriaş. Poate vă mai luminaţi creierele alea înecate în alcool că am întâlnit printre voi specimene care nu ştiau literalmente că pământu e rotund. Mai puneţi şi voi mâna pe-o carte că n-are omu ce discuta cu voi decât "am fost la lemne m-am întors de la lemne atâtea lemne am adus atât de groase erau lemnele atât era noroiu la deal la lemne atât trage calu meu la lemne" ....'vă-n gât de proşti, le e frică la beţivi de etnobotanice, atât de nemiloasă e ironia sorţii.

    RăspundețiȘtergere

O.P. VIDEO