» » Peste o suta de preoti la rugaciune la Onesti

Peste o suta de preoti la rugaciune la Onesti

Toti preotii din zona Onestiului au participat marti la slujba religioasa oficiata de PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, în Catedrala “Pogorirea Sfintului Duh” din Onesti, cu ocazia primei intilniri din acest an a preotilor din Protopopiatul Onesti.
Înainte de începerea slujbei, Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul si-a exprimat bucuria pentru primirea pe care cei 100 de slujitori ai sfintului altar si credinciosii au facut-o. “Totdeuna m-am bucurat pentru dragostea sincera din partea fratiilor voastre în contextul întilnirilor pe care le-am avut aici.
Credem ca fiecare îsi respecta harul si demnitatea pe care i-a conferit-o Dumnezeu în Biserica luptatoare de pe pamint. Am vazut aceasta coroana de preoti în jurul Sfintului Potir si tare as vrea sa ne regasim în jurul Altarului Ceresc.
Liturghia de astazi (n.r. ieri) sa ne reînoiasca sufletele si constiintele noastre”, a spus Preasfintitul Ioachim Bacauanul. La slujba au participat peste 400 de credinciosi onesteni, iar raspunsurile la strana au fost date de Corala “Ierotheos” a preotilor din Protopopiatul Onesti.
Dupa oficierea Sfintei Liturghii a avut loc o sedinta de lucru în cadrul careia au fost discutate aspecte privind activitatea social-filantropica, culturala si administrativ-economica a Protopopiatului Onesti.
“Încheierea slujbei a avut o amprenta deosebita în sufletele noastre. Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul ne-a oferit multe sfaturi pastoral-misionare.
Astfel, ne-am întilnit cu ierarhul nostru într-o sedinta de lucru în care ne propunem ce trebuie sa realizam si în anul 2011 în parohiile noastre. Am discutat în mod deosebit cele doua teme pe care Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romine le-a fixat pentru 2011.
Am stabilit modul în care vom dezbate atit Taina Sfintului Botez cit si Taina Sfintei Cununii”, a precizat pr. protopop Constantin Alupei.
(Constantin Gherasim - Ziarul de Bacau)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO