» » Banii de liceu, pierduti din cauza absentelor


In primul semestru din acest an scolar, 30 de elevi de la Colegiul Tehnic “Petru Poni” si-au pierdut dreptul de a primi cei 180 de lei lunar din cadrul programului “Bani de liceu”, in urma absentelor de la ore.
Pentru a beneficia de acesti bani, este necesar ca veniturile parintilor sa nu depaseasca 150 de lei pe membru de familie, iar elevii sa nu aiba mai mult de 20 de absente.
Totusi, un numar de 30 de elevi au acumulat mai mult de 20 de absente si si-au pierdut drepturile, fapt care a ridicat mari semne de intrebare, mai ales ca suma cuvenita fiecarui elev este destul de consistenta. “Probabil ca unii nu au nevoie de acesti bani – ne-a spus profesorul Danut Oprea, directorul Colegiului Tehnic “Petru Poni”.
Ei vin cu hirtii din care sa reiasa ca parintii nu au venituri, dar, de fapt, acestia lucreaza prin strainatate”. La nivelul judetului, numarul beneficiarilor din programul “Bani de liceu” a crescut in ultima perioada, insa directorul Danut Oprea ne-a spus ca la colegiul “Petru Poni” nu sint diferente mari fata de anul trecut.
Initial au fost 283 de elevi care primeau cite 180 de lei pe luna, iar acum, dupa ce au fost exclusi cei 30, pentru absente, au mai ramas doar 253. (George MARTIN - Ziarul de Bacau)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO