» » » » Proteste violente la Kiev. Echipa televiziunii Euronews a fost agresată (video)



La Kiev, ucrainenii nemulţumiţi continuă să protesteze în strada faţă de renunţarea la acordul cu Uniunea Europeană. Opoziţia cere o grevă generală şi demisia preşedintelui Ianukovici. Demonstraţiile din Ucraina au început imediat după ce şeful statului a anunţat că nu va semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană. 

Atmosferă incendiară în Ucraina. Agenţiile de presă anunţă că cel puţin 300 de mii de oameni sunt în stradă numai la Kiev. Simpatizanţii unei formaţiuni naţionaliste au ocupat parţial clădirea Primăriei.   A fost luat cu asalt şi cartierul general al preşedintelui Victor Ianukovici. Poliţia a ripostat. Opoziţia se delimitează de orice act de violenţă şi crede că manifestantii sunt manipulaţi aşa încât preşedintele să declare starea de urgenţă.


Duminică seara,  după o intervenţie extrem de brutală, poliţia a preluat controlul străzii şi a eliberat zona din jurul preşedinţiei, operaţiune în care a echipa televiziunii Euronews a fost agresată. Jurnaliştii străini spun că forţele de ordine au lăsat în urma lor zeci de răniţi.

Violenţe la Kiev, într-o nouă zi de proteste faţă de suspendare negocierilor dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. Zeci  de oameni au fost răniţi, după ce protestatarii au ocupat Primăria din Kiev. Şeful Poliţiei din capitala ucraineană şi-a înaintat demisia, dar aceasta nu a fost acceptată.



O reuniune de urgenţă a preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici, cu colaboratorii săi apropiaţi are loc duminică, în afara Capitalei. În cadrul reuniunii este analizată posibilitatea  de a decreta starea de urgenţă din cauza amplelor proteste proeuropene şi antiguvernamentale care au loc în Kiev.

Reuniunea are loc la reşedinţa de la ţară a preşedintelui ucrainean,  potrivit agenţiei Itar-Tass, citată de EFE.
Opoziţia ucraineană a făcut apel la o grevă generală, duminică, în faţa a cel puţin 100.000 de manifestanţi reuniţi în centrul Kievului.

Potrivit estimărilor AFP, cel puţin 100.000 de persoane s-au reunit în cursul după-amiezii de duminică în piaţa din centrul oraşului, cerând demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, alegeri anticipate şi reluara procesului de apropiere de UE, întrerupt săptămâna trecută.

Opoziţia ucraineană le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze în număr mare duminică pentru a cere demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, după ce acesta a refuzat să semneze un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO