Mai multe persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Este vorba despre un dosar de luare de mită şi divulgare de informaţii nedestinate publicităţii, în care sunt vizate zeci de persoane. Pentru 26 dintre acestea s-a dispus deja urmărirea penală pentru infracţiunile de luare de mită, dare de mită, primire de foloase necuvenite şi folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii
Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări a Ministerului Sănătăţii, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
"La data de 16.12.2013, a fost declanşată o acţiune la care participă 12 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi peste 150 de lucrători de poliţie din cadrul DGPMB (Serviciul Omoruri şi Serviciul Investigaţii Criminale) şi DGA,fiind efectuate 17 percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 26 mandate de aducere", se arată într-un comunicat al PTB.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că învinuiţii, angajaţi ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ai Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov (SABIF) sau agenţi de poliţie din cadrul Ministerului de Interne, transmiteau, în baza unei înţelegeri prealabile, către reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre date cu caracter personal şi medical privind persoane decedate, precum şi date privind aparţinătorii acestora (nume, adresă, număr de telefon), de care luau cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu. La rândul lor, reprezentanţii firmelor de pompe funebre, învinuiţi în cauză, contactau aparţinătorii persoanei decedate în vederea încheierii unor contracte de prestări servicii funerare.
Pentru fiecare caz concretizat cu încheierea unui contract de servicii funerare funcţionarii menţionaţi primeau, cu titlu de mită, o sumă de bani de la reprezentanţii firmelor de pompe funebre, potrivit unei înţelegi anterioare.
Este vorba despre opt poliţişti de la secţiile 22 şi 25 de poliţie din Capitală.De asemena, doi angajaţi ai ISU Bucureşti ar fi implicaţi în afacere.DGA urmăreşte activitatea angajaţilor MAI, de mai bine de un an.
La percheziţii participă ofiţeri de la Serviciul Omoruri şi Direcţia Generală Anticorupţie, acţiunea fiind coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Niciun comentariu: