» » » Dinel Staicu reţinut pentru dare de mită în cazul judecătoarei şpăgare


Dinel Staicu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA în dosarul judecătoarei de la CAB acuzată de luare de mită. 
Dinel Staicu este urmărit penal pentru dare de mită, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de Curtea de Apel Bucureşti, în care aceasta este acuzată că ar fi luat bani pentru a-i anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită în dosarul BIR.
În acelaşi dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale, pentru complicitate la dare de mită, faţă de fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, şi faţă de Carmen Ioana Popescu, Costinel Dinişoară şi Ionuţ-Cătălin Butaru-Nistor, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Carmen Ioana Popescu, fost director general la SC BDJ Craiova, este judecată alături de Dinel Staicu în dosarul Transgaz.
Dinel Staicu a venit, marţi, la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată că ar fi luat mită pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Staicu în dosarul BIR, acesta declarând că va cere să fie arestat deoarece nu mai suportă presiunea mediatică.  El a recunoscut că fratele său a dat bani, însă se îndoieşte că aceştia au ajuns la judecătoare, deoarece sumele din ce în ce mai mari erau cerute de avocate.
El a precizat că, în cursul zilei de luni, a primit o scrisoare de la fratele său, Marian Staicu, în care acesta a recunoscut integral faptele de corupţie prezentate de procurori în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.
Dinel Staicu a mai spus că fratele lui este cel care s-a ocupat de tot ce înseamnă trafic de influenţă şi dare de mită la Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Întrebat cum a fost posibil ca fratele lui să dea mită, Dinel Staicu a spus că în perioada în care a fost în închisoare, toate firmele sale au fost administrate de Marian Staicu, iar acesta a avut acces la bani.
Dinel Staicu a precizat însă că, în opinia lui, avocatele Adriana Dascălu şi Ileana Alina Răducan l-au înşelat pe fratele său şi i-au de la 100.000 de euro până la 1,5 milioane de euro.
Mai multe in

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO