» » » » CRIZA DIN SIRIA IA AMPLOARE


SUA şi Marea Britanie avertizează că ar putea exista o "ripostă importantă" împotriva Siriei

Statele Unite şi Marea Britanie avertizează că va exista "o ripostă importantă" dacă se va demonstra că regimul Bashar Al-Assad a utilizat arme chimice, informează BBC News online.
Preşedintele SUA, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, despre situaţia din Siria.
Cei doi lideri şi-au exprimat "grava preocupare" în legătură cu "indiciile din ce în ce mai clare că în Siria a avut loc un atac semnificativ cu arme chimice", a precizat Biroul premierului David Cameron.
Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienţi cu "simptome neurotoxice" după atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anunţat Organizaţia Medici fără Frontiere, precizând însă că nu are capacitatea de a confirma "ştiinţific" utilizarea armelor chimice.
Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi. Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc. Regimul Bashar al-Assad afirmă că forţele insurgente subordonate opoziţiei au utilizat arme chimice.
Rusia, princialul aliat al Siriei pe scena internaţională, a atribuit insurgenţilor sirieni presupusul atac cu arme chimice, afirmând că este un act de manipulare în scop propagandistic.

Rusia consideră că o intervenţie militară în Siria ar fi o "tragică eroare"

Rusia a lansat un apel la moderaţie în cazul crizei siriene, considerând că o intervenţie militară străină ar fi o "tragică eroare", relatează AFP.
De asemenea, Moscova a îndemnat opoziţia siriană să permită accesul inspectorilor ONU în zona unde a avut loc atacul.
"Facem un apel ferm spre cei care evocă posibilitatea unei intervenţii militare în Siria înainte de rezultatul anchetei ONU. Ar fi o tragică eroare", a comunicat Ministerul rus de Externe.
Echipa de experţi a Naţiunilor Unite va începe luni ancheta în cazul presupusului atac cu arme chimice de la Damasc. Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă a unei echipe a Naţiunilor Unite în zona de la periferia Damascului unde există suspiciuni că a avut loc un atac cu arme chimice. "Astăzi, la Damasc, a fost încheiat un acord între Guvernul sirian şi Naţiunile Unite, în timpul vizitei Înaltului reprezentant ONU pentru Dezarmare, Angela Kane; acordul va permite echipei de experţi a ONU, condusă de profesorul Aake Sellström, să investigheze acuzaţiile privind utilizarea armelor chimice în provincia Damasc Acordul intră în vigoare imediat", a comunicat Ministerul sirian de Externe.


Avertismentul Iranului: "Dacă Statele Unite vor depăşi linia roşie, vor exista consecinţe dure pentru Casa Albă"

Regimul islamist de la Teheran avertizează Statele Unite că depăşirea "liniei roşii" printr-o eventuală intervenţie miliară în Siria va genera "consecinţe dure", informează agenţia semioficială Fars.
"Dacă Statele Unite vor depăşi linia roşie, vor exista consecinţe dure pentru Casa Albă", a declarat generalul Masoud Jazayeri, vicepreşedintele Statului Major al armatei iraniene.
"Actualul război terorist din Siria a fost plănuit de Statele Unite şi de ţările reacţionare din regiune pentru distrugerea frontului de rezistenţă împotriva Israelului. Cei care alimentează conflictul nu vor scăpa de răzbunarea popoarelor", a atras atenţia Jazayeri.
Iranul acuză constant Statele Unite, alte ţări occidentale şi arabe că susţin insurgenţii sirieni care luptă împotriva regimului de la Damasc.
Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista "o ripostă importantă" dacă se va demonstra că regimul Bashar Al-Assad a utilizat arme chimice. Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat că armata americană este pregătită să intervină împotriva regimului sirian, precizând însă că nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens.
Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi. Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc. Regimul Bashar al-Assad afirmă că forţele insurgente subordonate opoziţiei au utilizat arme chimice.



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO