» » » » JUDEȚUL BACĂU DUCE LIPSĂ DE ÎNVĂȚĂTORI ȘI EDUCATORI

La nivelul județului s-au înscris cadre didactice pentru mai puțin de jumătate din numărul posturilor disponibile șI de aceea se va apela la pensionari
Ștefan POPA
Teodora Șotcan, inspector școlar general, a prezentat în ultima ședință de Colegiu Prefectural măsurile ce vor fi implementate de Inspectoratul Județean Școlar pentru pregătirea unităților de învățământ în anul școlar 2013 – 2014. În prezent, există probleme la acoperirea necesarului de învățători și educatoare la unitățile școlare din județ. “Având în vedere situația posturilor vacante și situația înscrierilor, în acest moment se preconizează că pentru specializările învățători și educatoare vor fi dificultăți în acoperirea catedrelor vacante – a declarat Teodora Șotcan, inspector școlar general. Numărul de posturi vacante este mult mai mare decât numărul candidaților înscriși la concurs. Există disponibile 196 de posturi de educatoare, pe care s-au înscris doar 96 de candidați, și 236 posturi învățători, pe care s-au înscris 96 de candidați. Pentru remedierea acestei situații va trebui să apelăm la învățători sau educatoare care s-au pensionat sau la necalificați”.
În acest an școlar, în județul Bacău vor funcționa 168 de unități de învățământ cu personalitate juridică, din care 69 în mediul urban și 99 în mediul rural. Dintre acestea, 36 sunt unități de nivel liceal, 131 sunt de nivel primar și gimnazial și o grădiniță. În învățământul special vor funcționa cinci unități de învățământ cu personalitate juridică, toate situate în mediul urban, dintre care patru sunt de nivel primar și gimnazial și una de nivel liceal. Tot din rețeaua unităților de învățământ mai fac parte cele două cluburi sportive școlare, de la Bacău și Onești, și Palatul Copiilor.
La clasele pregătitoare au fost înscriși 5.819 copii, pentru care vor fi pregătite, prin cursuri în lunile iunie și august, 342 de cadre didactice.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO