» » » » Scotland Yard a furat, timp de zeci de ani, identitățile unor copii morți


Timp de peste 40 de ani, Scotland Yard a furat identitățile unor copii morți, folosindu-le ca nume false în cadrul unor operațiuni sub acoperire. Se estimează că polițiștii metropolitani au "împrumutat" identitățile a aproximativ 80 de copii decedați, pe al căror nume au fost făcute pașapoarte, carduri de asigurare și permise auto, relevă o anchetă realizată de jurnaliștii de la "The Guardian".
Interesant este că această practică nu funcționează de ieri, de azi, ci din anii '60, când, în secret, șefii poliției metropolitane au autorizat furtul identității copiilor morți, pentru agenții care urmau să se infiltreze în diverse grupuri protestatare. Toată această operațiune s-a făcut însă fără ca părinții victimelor să fie informați. Detaliile sunt dezvăluite într-o ancheta celor de la de "The Guardian", care a stabilit modul în care, ani la rândul, generaţii de ofiţeri de poliţie au folosit înregistrări de naşteri şi decese la nivel naţional.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Parlament, Keith Vaz, s-a declarat şocat de această practică "macabră". ''Nu va face decât să provoace o suferinţă enormă familiilor care vor descoperi ce s-a întâmplat cu privire la identitatea copiilor lor morţi", a precizat oficialul britanic, care consideră că Scotland Yard trebuie să dea explicații cu privire la utilizarea identităţilor copiilor.
Poliția metropolitană susține că practica nu este autorizată ''în prezent'', dar a anunţat o anchetă privind "dispoziţii din trecut pentru identităţi sub acoperire folosite de ofiţerii SDS (Special Demonstration Squad)".
Astfel, între anii 1968-1994, ofiţeri sub acoperire au beneficiat de pseudonime, bazate pe detalii ale unor copii morţi, şi au fost emise documente de identitate însoţitoare, precum permisul de conducere şi carduri de asigurare. Deși se susține că această practică ar fi încetat la mijlocul anilor 1990, când înregistrările deceselor au fost digitalizate, cazul prezentat de ziarul britanic se referă la un ofiţer de poliţie sub acoperire, care ar fi folosit identitatea unui copil mort în 2003.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO