» » » » Genocid fiscal


Ministerul de Finanțe pune tunurile fiscale pe micii contribuabili • Autoritățile elimină opţiunea impozitului pe profit pentru microîntreprinderi şi introduce obligativitatea impozitului de 3% din venit • În traducere contabilă, firmele nu îşi mai pot deduce pierderile din anii de criză • Noul Cod Fiscal aduce şi alte surprize neplăcute mediului de afaceri, printre care retragerea dreptului de a deduce TVA, ca sancțiune, sau limitarea la 1.500 de lei pe lună a amortizării autovehiculelor
Companiile au fost luate complet prin surprindere de noile reguli ale jocului în domeniul fiscal. Practic, proiectul de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal a fost publicat pe site-ul ANAF pe 20 ianuarie, iar trei zile mai târziu a apărut în Monitorul Oficial votat şi aprobat. Astfel, autoritățile nu au lăsat timp de reacţie mediului de afaceri, încălcând transparenţa decizională. Cea mai mare „lovitură” a fost aplicată micilor afaceri: trecerea obligatorie de la impozit pe profit la impozitul pe venit. În plus, măsurile drastice vizează inclusiv limitarea la 2.000 de lei a plăților în numerar.
Subiectul taxării microîntreprinderilor revine în forţă, pe un teren alunecos, pe care jucătorii - micii contribuabili - sunt deja epuizaţi de efectele crizei financiare. Modificările Codului Fiscal aduse de ordonanţa nr. 8 din 23 ianuarie sunt în măsură să şteargă multe firme din Registrul Comerţului. Cea mai vehiculată schimbare a fiscalităţii este trecerea obligatorie de la impozit pe profit la impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor. În plus, plafonul veniturilor până la care o persoană juridică română se poate clasifica drept microîntreprindere scade de la 100.000 euro, la 65.000 euro.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO