» » » » Atentatul cu bombă din Piatra Neamţ ar putea fi „replica“ atacului eşuat din Vitan


Atacul armat din cartierul bucureştean Vitan poate sta la baza atacului cu bombă din Piatra Neamţ, din ianuarie 2013. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează marţi dimineaţă percheziţii în Piatra Neamţ şi Bucureşti pentru a căuta probe în privinţa acestei ipoteze.


În urma unor percheziţii efectuate luni, 11 februarie, în Piatra Neamţ de către procurorii DIICOT s-a constatat faptul că poate exista o legătură între cele două atacuri care au avut loc în Bucureşti, în noiembrie 2012, şi în Piatra Neamţ, în ianuarie 2013.




„Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetăţean modovean, a executat asupra părţii vătămate, mai multe focuri de armă, intenţionând suprimarea vieţii acesteia”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Procurorii iau în calcul şi posibilitatea ca persoana vizată să fi fost de fapt Ioan Dumitru Mironescu, care a fost confundat cu victima deoarece ambii locuiesc în Vitan, conduc acelaşi tip de maşină de aceeaşi culoare, iar numerele de înmatriculare sunt asemănătoare.

„În acest context, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei, urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ”, se mai arată în comunicat.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO