Dan Voiculescu şi-a anunţat, luni, demisia din Senatul României. În urma demisiei din Parlament, Dan Voiculescu nu va mai fi judecat în dosarul de corupţie de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare.
"Începând de astăzi renunţ la imunitatea parlamentară. Las Justiţia să-şi facă datoria, ca atare demisionez din Senat", a anunţat Voiculescu, în faţa plenului Senatului. Voiculescu a câştigat mandatul de senator în urma alegerilor din 9 decembrie 2012, în colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti.
Judecat în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu urma să fie judecat din nou de magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.
Astfel, instanţa a luat act de faptul că Dan Voiculescu a fost ales senator, iar în acest context şi-a declinat competenţa de judecare a dosarului privind privatizarea ICA în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Dosarul privind presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane, va fi trimis instanţei supreme, care va continua judecata.
Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, după ce în 29 iunie instanţa supremă a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, în condiţiile în care acesta şi-a depus demisia din funcţia de senator începând cu data de 25 iunie.
"Probabil consumatorul de ştiri a uitat că mi-am dat demisia din Senatul României în anul 2007, când colegii mei senatori m-au boicotat şi n-au vrut să aprobe diminuarea TVA la produsele alimentare de bază. Atunci nu se putea pune problema de procese, a fost atitudinea unui senator care nu primeşte sprijin pentru o cauză dreaptă pentru poporul român. Acum, când mi-am dat demisia din Parlament, despre care tot 'prietenii' din Parlament consideră că mi-am dat-o ca să scap de Înalta Curte, am avut un singur motiv: am făcut o propunere pentru dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală în scopul de a diminua fenomenul. Deja Parlamentul era format din USL în clipa în care propunerea mea a ajuns în plen cu aviz negativ de la Comisia de buget-finanţe. Cu alte cuvinte, Comisia de buget-finanţe, majoritară USL, nu a dorit dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală, un lucru strigător la cer, un lucru de neînţeles, cel puţin pentru mine. Şi atunci am venit în plenul Senatului şi am spus că nu înţeleg cum de USL nu este de acord cu dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală. Nu avem nevoie de bani?", a spus senatorul PC, care a adăugat că explicaţia ulterioară a fost una "teribilă" şi care se baza pe un raport negativ al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.
Dan Voiculescu a subliniat că acesta a fost motivul care a stat la baza demisiei sale din Senat de anul trecut, "şi nicidecum legat de faptul că la ÎCCJ era un termen" în dosarul privatizări ICA. "Asta e numai o speculaţie a celor cărora le stau în gât", a afirmat Voiculescu.
Niciun comentariu: