» » » » Sute de egipteni şi-au petrecut noaptea în jurul palatului prezidenţial



Sute de persoane au încercuit miercuri palatul prezidenţial din Cairo, în faţa căruia şi-au petrecut noaptea, pentru a cere ca preşedintele Mohamed Morsi să retragă decretul prin care îşi atribuia prerogative sporite şi a protesta faţă de un controversat proiect de Constituţie, transmite AFP.


'Pleacă', îi strigau manifestanţii preşedintelui, după ce mii de persoane au luat cu asalt marţi seară palatul prezidenţial, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în timpul revoluţiei care l-a înlăturat de la putere pe Hosni Mubarak în 2011, comentează France Presse.

'Avertisment final, preşedinţia asediată', titra cotidianul Al-Shourouq, în timp ce ziarul independent Al-Watan semnala o 'Revoluţie pe palierul preşedintelui'. 

Sute de alţi opozanţi şi-au petrecut noaptea în Piaţa Tahrir, sub sute de corturi ridicate acum aproape două săptămâni. Prin intermediul reţelelor sociale a fost lansat un apel pentru strângerea de pături şi hrană în scopul de a-i susţine pe protestatari, care au afirmat că nu vor pleca decât după ce preşedintele Morsi va renunţa la puterile sporite pe care şi le-a atribuit prin decretul din 22 noiembrie. 

Manifestaţiile de marţi sunt cele mai ample dintr-o serie de mobilizări împotriva lui Mohamed Morsi, primul preşedinte islamist al ţării. Proiectul legii fundamentale, adoptat de comisia constituantă dominată de islamişti, este criticat pentru lipsa protejării unor drepturi fundamentale, printre care libertatea de expresie, şi pentru facilitarea unei aplicări mai stricte a legii islamice.AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO