» » » Firmele familiei Ponta castiga de pe urma statului sute de milioane de lei

Victor Ponta

Doua firme ale familiei Ponta au printre clienti companii care au incheiat in ultimii ani contracte banoase cu statul roman de pe urma carora au castigat sute de milioane de lei.

Jurnalistii de la Romania Libera, prezinta astazi lista clientilor firmei de contabilitate EXFIN 2000 SRL, infiintata de mama premierului, Cornelia Naum, si cedata ulterior fiicei sale. In cadrul firmei de contabilitate lucreaza in prezent si fosta sotie a prim-ministrului, Roxana Ponta, sora sa Alexandra Hertanu (fosta Ponta) si alte rude ale acestora.

Jurnalistii de la Romania Libera scriu ca, incepand din 2007, EXFIN 2000 SRL, a incasat de la SRL-uri care castiga sume mari din bani publici sau europeni suma de 262.450 lei.

Printre clientii firmei se numara Art Construct 94 SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta suma de 57.200 lei. Printre lucrarile efectuate se numara renovarea unor camine ale ASE, reabilitarea termica a terasei Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" - Corp C, reparatii capitale la sediul Politiei Snagov, refacerea fatadei Muzeului Militar National, diverse alte lucrari la MAPN, dar si la sediul Electrica SA sau la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Un alt client, SIECO SRL a platit firmei surorii lui Ponta servicii in valoare de 22.700 RON. Firma SIECO a realizat instalatia de incalzire, instalatiile sanitare si aspersoarele pentru vila Lac 2 a RAPPS-ului.

SIECO a avut cinci contracte de realizare a instalatiilor de climatizare pentru cladiri ale Fondului Proprietatii de Stat din Bucuresti (obiectiv Industriilor, obiectiv Vulcan, obiectiv Grivitei, obiectiv Stavropoleos) si Focsani. Tot Sieco s-a ocupat si de realizarea climatizarii la sediul Romgaz din Targu Mures, la sediul RENEL din Drobeta Turnu Severin. Tot Sieco a realizat si instalatiile sanitare din cadrul Spitalului Sfantul Ioan din Bucuresti si instalatia de incalzire a Spitalului pentru Copii Singureni din Giurgiu.

SIECO are printre clienti si compania Delta ACM, firma abonata, la randul sau, la zeci de contracte uriase cu statul. SIECO a lucrat si la obiectivele din Timisoara, Campina si Bucuresti ale companiei Petrom, unde statul e inca actionar. Conform sursei citate, firma de contabilitate a surorii lui Victor Ponta are deschis si un punct de lucru in cladirea firmei SIECO.

Un alt client abonat la contracte cu statul este C&C TOPOEXIM SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta servicii in valoare de 84.600 lei.
Continuarea pe bzi.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO