» » » Dezbaterea despre Romania, prilej pentru atacuri personale in Parlamentul European

Dezbaterea despre Romania, prilej pentru atacuri personale in Parlamentul European

Viviane Reding: "Romanii au dreptul la un discurs politic bazat pe argumente politice, nu pe atacuri la persoana".

In ciuda acestei luari de pozitie a comisarului Reding, dezbaterea din PE de la ora 16:00 (ora Romaniei) a prilejuit cateva atacuri personale intre liderii din PE.

Prima care a luat cuvantul a fost comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding. Aceasta a facut un nou apel pentru ca institutiile oficiale sa depuna toate eforturile pentru a respecta statul de drept. 

"Guvernul si-a asumat angajamente importante. Au restaurat normele constitutionale, mai ales pentru organizarea referendumului. Referendumul, din nefericire, nu a pus capat crizei politice. Dupa, s-au produs din nou probe de presiuni asupra procurorilor si judecatorilor si incercari de a influenta rezultatul referendumului", a declarat Reding.

Eurparlamentarul Catalin Ivan, din partea PSD, a acuzat-o pe Reding dupa discursul acesteia ca s-a comportat ca un "agent electoral" al lui Basescu, fapt reprezentat metaforic de sacoul portocaliu pe care Reding l-a purtat in cadrul sedintei Parlamentului.

Manfred Weber, presedintele PPE, a avut cuvinte mult mai dure de spus la adresa guvernului Romaniei si mai ales la adresa premierului Victor Ponta.

"Sa stiti ca nu ma refer la o republica bananiera ci la un stat membru al UE, Romania. Toate discutiile pe care le-am purtat in urma acestor evenimente m-au deceptionat. (...) Ponta a incercat sa creeze o atmosfera impotriva Uniunii Europene", a declarat Weber.

Liderul socialistilor europeni, austriacul Hannes Swoboda, i-a intrebat pe antevorbitori de ce nu au reactionat la fel de agresiv si fata de abuzurile lui Basescu.. Swoboda i-a acuzat pe colegii sai ca nu au fost obiectivi.

"De ce nu s-a vorbit cu cateva luni inainte despre faptele lui Basescu, atunci ati tacut malc. Nu ati dat dovada de obiectivitate. (...) 7,4 milioane inseamna mult peste numarul celor care l-au ales pe Basescu", a declarat Swoboda.

Graham Watson, liderul liberalilor din PE, a argumentat ca popularii europeni sunt mai interesati sa-si consolideze puterea in UE, decat sa impuna echilibrul in Romania.

"Nu este vorba despre o lovitura de stat. Un parlament ales de o majoritate a ales sa suspende un presedinte care a abuzat de putere.
Chiar presedintele a acceptat procedura cand a aparut in Parlament pentru a raspunde la intrebari. (...) In Europa, PPE-ul vrea sa isi consolideze puterea si primeste in randurile sale oameni ca Berlusconi si Basescu", a declarat Watson.

In plus, Watson  este de parere ca cel mai indicat pentru Romania ar fi sa se organizeze noi alegeri, prezidentiale si parlamentare.  9am.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO