» » » Posturile de politie comunale vor fi reinfiintate



S-a modificat schimbarea. Sefii Politiei Române au ajuns la concluzia ca restrângerea activitatii la posturile de politie comunale si infiintarea acelor sectii nu a fost o idee tocmai buna. Asa ca din septembrie, agentii si seful lor se vor intoarce la post, acolo unde stiau si satenii sa-i caute. Primarii din judetul Bacau spun ca era necesara revenirea la vechea structura.

Dupa numai un an de la reorganizarea politiei din mediul rural, luna septembrie vine cu noi modificari. Cele 85 de posturi de politie comunale, din judetul Bacau, vor functiona dupa vechiul sistem, adica vor avea un sef de post si inca unul sau doi subalterni care vor supraveghea intreaga comuna. In luna iunie a anului trecut s-a decis ca la nivelul fiecarui judet aceste posturi sa functioneze la limita de avarie, cu doar un politist, iar ceilalti sa fie concentrati in cele 10 sectii nou infiintate. S-a vrut atunci sa se puna accent pe patrulare, doar ca s-a constatat ca acest proiect este unul destul de costisitor. Potrivit sefilor Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, din toamna, satenii pot merge la post când au o problema. „S-a facut o analiza la nivelul intregii tari, au fost consultati toti politistii din teritoriu, conducerea Ministerului Administratiei si Internelor si s-a ajuns la concluzia ca este mai bine sa se infiinteze din nou functia de sef de post. Pentru inceput o sa imputernicim la posturi câte un lucrator care isi va desfasura activitatea pâna se vor organiza concursurile pentru functia respectiva”, a explicat cms. sef Vasile Oprisan, seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Sectiile ramân in schema

In acelasi timp, vor ramâne functionale si sectiile rurale de politie. „Va ramâne sectia de politie pentru localitatea unde exista acum. Ea va functiona cu sef de sectie si cu ofiterii care vor coordona activitatea posturilor de politie care compun acea sectie. Este important sa ramâna si acestea pentru ca este bine sa fie acel nucleu de ofiteri pentru a gestiona cu mare atentie toate problemele care se ridica la nivelul comunitatii respective. Decizia de reinfiintare a fost luata pentru ca s-a constatat ca oamenii nu stiau cui sa se adreseze dar si din cauza costurilor. Am avut cheltuieli mari cu combustibilul. Avem autoturisme care in opt ore au facut sute de kilometri. In rest s-au facut mici economii cu utilitatile la posturi, dar nu se compenseaza”, a mai spus cms. sef Oprisan.

Primarii saluta decizia

Edilii comunelor din judet spun ca decizia este foarte buna, pentru ca oamenii din mediul rural nici nu mai stiau la cine sa apeleze atunci când aveau o problema. „Este foarte bine ca se reinfiinteze posturile de politie. Noi am colaborat bine cu domnii politisti. Am pus centrala termica, calorifiere noi la sediul de politie, acum predam cu titlu gratuit un autoturism. Sunt multumit si conteaza sa gasesti intotdeauna pe cineva acolo. Da siguranta cetateanului. Veneau oamenii la noi la primarie si spuneau ca nu e nimeni la post si nici nu ar vrea sa sune la 112 pentru orice caz”, a spus Marcelin Solot, primarul edilul din Margineni. Si primarul din Magura crede ca prezenta politistilor in comuna este necesara. „Este bine ca se revine la posturi. Noi am putea chiar sa modernizam spatiul, dar sa se gaseasca o solutie pentru a fi trecut pentru o perioada de timp la administratia locala, ca sa putem investi cu bani din bugetul local si apoi sa revina la Ministerul de Interne. Suntem constienti ca trebuie sa contribuim si noi pentru ca in final este in beneficiul tuturor”, a spus Constantin Traistaru. Asadar pe lânga posturi, vor functiona si Sectiile Rurale Bacau, Moinesti, Onesti, Podu Turcului, Racaciuni, Buhusi, Traian, Buhoci, Caiuti si Brusturoasa.
Geta Panaite
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO