» » » » Paguba de aproape 300.000 de lei la Spitalul Judetean Bacau

Alcoolicii, batausii si conducatorii auto, vinovati de producerea unor accidente rutiere, sunt cei care fac gaura in bugetul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Numai in primele sase luni, unitatea medicala a cheltuit aproape 300.000 de lei cu ei sau victimele lor, ajunse in Urgente.

Banii s-au dus pe tot felul de tratamente iar acum vinovatii trebuie sa plateasca. De aici incepe adevarata aventura. „Spitalul are de recuperat de la autorii agresiunilor si cei a accidentelor rutiere o suma imensa. Vorbim de aproape 3 miliarde de lei vechi si care provine din contravaloarea serviciilor medicale acordate victimelor agresiunilor, ale accidentelor rutiere sau a celor care vin in stare de ebrietate in serviciul de urgente. Evident ca legea ne obliga sa le acordam primul ajutor acestor persoane, insa niciunul dintre acestia nu beneficiaza de asigurare. Niciun asigurator din lume nu asigura un sofer sa loveasca pe cineva sau pe oricare sa se imbete si sa vina sa ceara ingrijiri medicale”, a declarat Mirela Romanet, purtatorul de cuvant al SJU Bacau.

Spitalul cu tratamentul, autorii cu nepasarea

Niciunul nu vine la casierie sa-si achite nota de plata, iar greul cade pe umerii juristilor care umbla cu lunile prin instante incercand sa recupereze sumele de bani. In cele mai multe cazuri, alergatura este inutila pentru ca nu reusesc sa recupereze banii. „Noi le acordam ingrijiri, dar, din pacate, trebuie sa recuperam banii chletuiti cu ei prin mijloace proprii. Ori ne inscriem parte civila in procesele penale din instanta unde se intampla de foarte multe ori ca victima si autorul sa se impace iar noi trebuie sa reluam procedura de data asta ca parte principala in proces. De cele mai multe ori, in special in cazul agresiunilor, nu reusim sa recuperam niciun ban pentru ca autorii agresiunilor sau cei care vin in stare de ebrietate sunt oameni cu o conditie materiala foarte proasta”, a mai adaugat Romanet. Oficialii spitalului spun ca tratamentul pentru aceste victime este unul scump pentru ca de regula sunt internati in sectiile de Chirurgie, Ortopedie sau Chirurgie Plastica, unde au nevoie de ingrijiri medicale costisitoare.
Geta Panaite
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO