» » » » Noii consilieri, saraci, la inceput de drum: Si-au publicat averile!

Unii dintre alesi au intrat in CJ fara casa, masina sau afaceri. Au timp sa repare aceasta nedreptate. Altii sunt vesnic saraci si spun asta pentru ca par a fi in administratie de-o vesnicie, dar declaratia lor e mereu alba. CJ Bacau are si membri instariti, care au depozite, terenuri, afaceri. La inceput de mandat, saraci sau bogati, alesii si-au publicat averile pe site. Cele aflate la vedere, nu si pe cele transferate altora. 
Candidatii USL, PDL, PP-DD si PER, alesi de bacauani sa decida in ce obiective vor merge banii judetului, dar si de unde si cât se va incasa la buget, au fost investiti in functie pe 25 iunie. In 30 de zile, ei aveau obligatia sa-si depuna declaratiile de avere si de interese la Consiliul Judetean (CJ), iar acesta sa le publice pe site-ul sau. Ceea ce s-a si intâmplat. Unii consilieri, in special "vechii", si-au facut cunoscute averile inca de la inceputul lunii, in timp ce altii au asteptat 24 iulie, care era ultima zi, conform legii. Dintre cei noi in functie, cel mai important e Claudiu Nastasa, care a mai fost consilier judetean, intre 2008 si 2012, dar ocupa, in acest mandat, un post de conducere: vicepresedinte al CJ Bacau. Liderul PNL are doar un apartament de 61 mp si credite in valoare de 61.500 de lei. A câstigat, in ultimul an de mandat, 17.283 de lei/an, ca inginer la Termoservice Group si 8799 lei, indemnizatia de consilier judetean. In declaratia de interese apar PNL Bacau si Moldoenergy Construct, unde e asociat. 

Popularii lui DD, lipiti pamântului!

Dintre cei cu adevarat noi in CJ Bacau, popularii lui Dan Diaconescu sunt cei mai saracuti. Le sta bine asa, chiar daca mentorul lor, DD, are un statut social care contrasteaza cu discursul politic. Razvan Sendrea, de exemplu, e gol pusca: nu are nici apartament, nici masina, nici venituri, are doar o sotie si salariul acesteia. Nici Paustin Balan nu are casa, terenuri, depozite bancare, bijuterii sau opere de arta. Are, in schimb, un autoturism Volkswagen, fabricat in 2005, si un venit de 42.000 lei pe an, obtinut in calitate de expert al Guvernului României la Agentia Nationala pentru Rromi (ANR). In acelasi timp, este administrator la Euroatlantis SRL si presedinte al Centrului Educational CREDO ROM-STAR si al Partidei Romilor Bacau dar, conform declaratiei, aceste functii nu-i aduc venituri.

Unii au doar salarii, altii, nici atât! 

Nici social-democratii nou alesi nu sunt bogati. Gheorghe Bejan are doar un apartament dobândit in 1984 si o masina cumparata in 2006: Dodge Caliber. In rest, nimic. Nu are venituri din salarii, chirii, dobânzi, rente. Conform celor doua declaratii, de interese si de avere, nu are firma, nu ocupa functii, nu are job. Intrebarea e din ce traieste? Ioana Raluca Dinu are un apartament in Bucuresti, cumparat in 2005, si un Mitsubishi Lancer, din 2010. De asemenea, are patru depozite bancare, unul din 2011 si trei din 2012, in valoare totala de 105.000 lei. Singurele surse de venit de care dispune, deocamdata, sunt cele salariale, obtinute impreuna cu sotul, amândoi fiind medici. Sfera de "interese" cuprinde organizatia PSD si niste asociatii profesionale. 

Nu toti "vechii" au bani la tescherea 

Silviu Bondor este unul dintre cei mai bogati consilieri democrat-liberali: are 9,4 hectare de teren agricol, 2.271 mp in Bacau, intravilan, un apartament, o casa, un autoturism Volkswagen si trei masini agricole. Declara si un depozit bancar de de 40.000 de lei. Obtine de la Hortisem SRL, 26.400 lei/an, salariul de director, 3.840 lei/an din arenda, iar de la CJ Bacau, o indemnizatie de 12.866 lei/an. La polul opus e Gh. Belceanu, PSD, care desi e la al doilea mandat, nu are decât un teren mostenit, o locuinta si o masina. E vorba de 1,6 ha de teren agricol in Onesti, un apartament de 80 mp, tot in Onesti, un Volkswagen din 2001. Are, insa, si un imprumut de 85.000 lei. Câstiga, ca administrator unic al SCM Flacara, 22.872 lei pe an, iar sotia, inginer la aceeasi societate, 16.392 lei/an. La acestea, se adaugat 7.200 lei primiti, anul trecut, pentru munca de consilier judetean. In declaratia de interese e trecuta aceeasi SCM Flacara.

Lucian Ciubotariu e mai tare ca Adrian Nastase!

Mai sarac decât Dragos Benea, dintre consilierii social-democrati, este Bogdan Seto, care are un apartament si niste datorii egale, probabil, cu valoarea apartamentului: 57.000 de euro, plus 30.000 de lei. Obtine venituri, insa, spre deosebire de Dragos Benea, si de la ADIS, si de la CJ Bacau. La ADIS e director si primeste 52.812 lei/an, iar de la CJ Bacau vin 12.256 lei, pentru munca de consilier al presedintelui Benea. Intre consilierii noi, exista unii care sunt deja bogati. De exemplu, Lucian Ciubotariu, PNL. E drept, este nou doar in CJ Bacau, nu si in administratie, fiind consilier municipal in Bacau timp de opt ani. Liberalul are 2,5 ha teren agricol in Itesti, 608 mp in Bacau si cinci case: o casa in Bacau, din 1999, doua in Itesti, cumparate in 1992, si doua la o adresa nedeclarata, fiind probabil case de vacanta, ambele cumparate in 2009. Poseda bijuterii de familie in valoare de 20.000 euro, actiuni in valoare de 1.116.998 lei la Vinalcool SA, Ludino-Company si la Depozitul de Cereale SRL Itesti, 200.000 lei, intr-un cont bancar si un imprumut de un milion de lei acordat societatii Vinalcool, fara dobânda. Câstiga, anual, 50.000 de lei din dobânzi, 36.000 lei, ca presedinte la Vinalcool, 18.000 de lei, salariul de administrator la Ludino, plus 2.000 de lei, ca director la Inter Print. In declaratie de interese apar cele trei societati la care este actionar. 
Silvia Patrascanu 
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO