» » » » » „Băieții deștepți”... de Onești

La începutul anului 2011, la Primăria Onești a avut loc ,,concursul” pentru ocuparea funcției de director executiv în subordinea viceprimarului, post pentru care s-a înscris doar inginerul Radu Oniga, fost șef al Atelierului electric, „om de casă” al fostului primar. „Specialist în electricitate”, un „băiat deștept” din această zonă, după cum vom arăta în cele ce urmează, Oniga a fost admis la concurs cu nota 10 la interviu si 9,50 la proba scrisă. Concluzia? Eminent sau…


„Ingineriile” lui Oniga sau cum „să guști din brânza statului”!
El s-a ocupat, conform atribuțiilor, de Baza sportivă, Biroul Aprovizionare, Biroul Tehnic, Compartimentul de Control asociații de proprietari, Biroului Fond locativ, Compartimentul Protecția muncii și PSI, dar cel mai mult l-a pasionat aprovizionarea și serviciile electrice, pentru că… prima dragoste nu se uită niciodată.


În fapt, conform celor declarate de primarul Laurențiu Neghină, în ședința de Consiliu Local din 8 august, acesta (Radu Oniga) se ocupa de contracte cu firma aflată sub numele unei rude, jonglând lunar cu cca 100 milioane pentru servicii și 400 milioane pentru iluminat, schimbat becuri, achiziționate la prețuri piperate, toate sub ocrotirea fostului primar Lemnaru care, cu siguranță, nu era străin de toată afacerea.

Demisia de „neonoare”
Radu Oniga a fost trecut pe line moartă după 10 iunie, pierzând încrederea pentru postul de consilier local. La câteva săptămâni după deslușirea ițelor încurcate din Primăria Onești, și primarul Laurențiu Neghină și-a pierdut încrederea în acesta. Și pentru că a sesizat unde se fac mari scurgeri de energie și de bani, l-a eliberat pe Oniga de câteva „greutăți”, care îl ajutau să-și suplimenteze veniturile, lăsându-l să se ocupe de malurile râurilor, Grădina Zoologică și câini. Lăsat fără venituri suplimentare, în scurt timp acesta și-a înaintat demisia, oare de onoare?


Analiza asupra achizițiilor pe echipamente electrice, consumabile, becuri, dar și a contractelor de asistență tehnică, a arătat că acesta nu poate justifica prețuri de achiziție de 3-4 ori mai mari decat cele uzuale pe piață și nici sumele lunare pe servicii, ce sprijineau pe cei apropiați de casa fostului primar, Emil Lemnaru.


Menționăm că postul de director executiv aflat în subordinea viceprimarului a fost aprobat la sedința din decembrie 2010 a legislativului oneștean, atunci când a fost adoptat și Planul de ocupare a funcțiilor publice pentru 2011. Convins că nu poate fi schimbat, conform legislației, așa cum nu pot fi nici alțiii care cred că pot continua în aceeași manieră, acesta a crezut că primarul Laurențiu Neghină este un novice și că poate merge mai departe în același mod. Realitatea este însă cu totul alta și cei în cauză trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Și Doileț umbla la borcanul cu miere!
Anterior, imediat după aflarea rezultatului din alegerile locale, un alt slujitor de nădejde a părăsit corabia în care a slujit, cu devotament și slugărnicie, dar nu pentru oneșteni, ci doar pentru sine și echipa lui Lemnaru, care a acaparat și controlat Oneștiul până în iunie 2012.

Personajul în cauză, Doileț, mare specialist în capre, un personaj tipic caragialesc, avea în subordine Piața orașului și de aici scotea „untul” din oameni.


Recentele măsurători de suprafețe închiriate au aratat că închirierea spațiilor din piața agroalimentară și Bazar se făcea preferențial, cei mai mulți plătind la negru, fie în produse, fie în bani, spre a nu fi deranjați. Și a plecat și el cu sacii plini, câștigați din muncă... cinstită?!

Astăzi, Doileț nu se jenează să sfideze oneștenii cu marea sa realizare, o secție de producție pentru un iaurt de capră cu nume, de renume - „NADIA”, fără a cere acceptul de a prelua numele unui brand național cu impact mondial. Și chiar dacă poate motiva că Nadia e un simplu nume, el știe că nu e așa și că Nadia e un simbol al Oneștiului. Dar aici, unii cred că se pot fura și simbolurile!


În curând, Ziarul Ora 25 va face mai multe dezvăluiri, prezentând date concrete despre afacerile făcute pe banii oneștenilor, sperând ca cei în drept să se autosesizeze!

Ştefan POPESCU  ziarulora25.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO