» » Se clatina scaunul sefului IJP Bacau

Zilele lui Vasile Oprisan la conducerea Politiei judetului Bacau sint numarate – surse din cadrul IJP Bacau dau aproape sigura schimbarea din functie a acestuia, odata cu numirea senatorului Gabriel Berca la sefia Ministerului Administratie si Internelor
Scaunul de sef la Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) al judetului Bacau, ocupat in prezent de comisarul sef Vasile Oprisan, se zdruncina din temelii. Acesta nu este vazut cu ochi buni de apropiati ai noului ministru al Administratiei si Internelor, care deja i-ar fi cerut senatorului Gabriel Berca sa ia masuri impotriva sefului Politiei bacauane.
Noile miscari vor fi insa certitudine dupa ce ministrul Internelor se va vedea scapat de grija sinistratilor din sudul tarii. Surse din sinul IJP Bacau dau ca sigura aceasta schimbare si in institutie se vorbeste tot mai mult despre plecarea lui Oprisan, dar mai ales despre cine va ocupa postul ce ar urma sa devina vacant.
L-am contactat pe senatorul Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor sa ne spuna daca ia in calcul aceasta masura, de schimbare din functie a lui Vasile Oprisan. “Nu am venit la minister cu idei preconcepute. Nu vor fi schimbari curind la nici un inspectorat. Daca vor fi, acestea vor avea loc doar dupa ce voi lucra cu oamenii si ii voi evalua. Acum avem treaba cu zapada si nu cu birfele din birouri”, a declarat Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor.
Banu s-a impiedicat de Oprisan
Surse din cadrul Partidului Democrat Liberal (PDL) Bacau sustin ca in spatele acestei schimbari ar fi nimeni altul decit deputatul Mihai Banu, omul din umbra lui Gabriel Berca. Explicatia este simpla si demna de luat in seama. Deputatul Banu are un frate la Filipeni, primarul Vasile Banu. Acesta este in conflict deschis cu Politia bacauana, care i-a deschis doua dosare penale, fapte relatate de presa in urma cu trei – patru ani.
Mai multe ziare centrale au scris despre primarul Vasile Banu care, oprit de un filtru de politisti, a refuzat sa i se recolteze probe biologice. Atunci a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, gasindu-se apoi o chichita legala ca primarul sa ramina pe functie. La scurt timp, desi avea permisul suspendat, fratele deputatului Banu a recidivat din nou. S-a urcat la volanul masinii primariei si a accidentat o alta masina in timpul unei actiuni de protest a unor cetateni din comuna, nemultumiti ca nu se face un drum din localitate.
Despre schimbarea inspectorului sef Vasile Oprisan s-a vorbit si dupa ruperea coalitiei dintre PDL si PSD, care a insemnat scoaterea partidului din urma de la guvernare. Atunci s-a incercat schimbarea lui din functia de sef al IJP Bacau pe motiv ca a fost sustinut de PSD sa ocupe acest post. Printre posibilii inlocuitori se vorbeste si de cei doi adjuncti, comisarii sefi Ionel Mirica, care porneste cu un avantaj in fata celui de-al doilea, Felician Vasilescu, venit de pe meleaguri galatene. Astfel schimbarea nu ar putea fi decit o rocada la virful IJP Bacau.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO