» » USL s-a rupt de tot la Onesti

Mihaela Badic, vicepresedintele PNL Bacau, a anuntat ca va candida la functia de primar al municipiului de pe Trotus

USL Bacau e inca departe de a avea o existenta tihnita. Dupa replicile fara perdea schimbate, pe parcursul anului trecut de liderii aliantei, Stavarache si Hrebenciuc, o noua fisura isi face loc in sanul Uniunii. Mihaela Badic, vicepresedinte al PNL Bacau, si-a anuntat candidatura la functia de primar al municipiului Onesti. Anuntul, facut chiar inainte de Craciun, atesta ca asa-zisa alianta PSD - PNL de la Onesti este nefunctionala, in ciuda faptului ca penelistii detin functia de viceprimar in virtutea faimosului protocol USL. Miscarea orchestrata de Badic e cu atat mai importanta cu cat Onestiul se anunta a fi placa turnanta a localelor din aceasta toamna. Scorul pe Onesti pe care-l vor obtine partidele va fi decisiv in economia cursei pentru desemnarea presedintelui Consiliului Judetean. 

Liberalii onesteni au decis sa puna cruce USL, dupa ce vicepresedintele PNL Bacau - Mihaela Badic - a anuntat, chiar inainte de Craciun, ca va candida la functia de primar al municipiului de pe Trotus. Anuntul fostei presedinte a PNL Onesti s-a vrut un denunt al aliantei politice locale, formate de liberali si pesedisti in temeiul protocolului USL. Potrivit intelegerii, PNL detine functia de viceprimar, fapt ce complica si mai mult ecuatia candidaturii Mihaelei Badic la functia de primar al Onestiului. 
Aceasta a declarat saptamanalului Onesti Expres ca a discutat perspectiva candidaturii cu presedintele PNL Bacau, Romeo Stavarache, si ca decizia de a candida ii apartine. "Eu am discutat cu domnul presedinte Stavarache de mai bine de un an de zile aceasta candidatura. In conditiile in care lucrurile sunt cum sunt la Onesti, am decis sa fac publica aceasta decizie", a afirmat Badic. Ea a adaugat ca va candida "oricum" la functia de primar, lasand de inteles ca relatia PNL - PSD functioneaza la Onesti doar in interesul catorva persoane. "Daca-mi pun ceva in gand eu merg pana la capat. Voi candida oricum, indiferent de ce hotarare oficiala va lua PNL. Daca PSD isi doreste atat de mult colaborarea in USL, poate sustine si un candidat PNL la primarie, mai ales ca sansele actualului primar (n.r. - Emil Lemnaru - PSD) nu sunt chiar asa de mari. Sunt decisa sa fac asta si iau in calcul inclusiv o candidatura independenta", a spus Badic. 

Candidaturile separate, mijloc de santaj politic?

In noiembrie 2011, liberalii onesteni declarau ca, in urma discutiilor din Delegatia Permanenta a PNL Bacau, s-a decis ca partidul sa participe cu candidati separati, in Onesti, la alegerile locale. La data respectiva, penelistii au concluzionat ca parteneriatul politic derulat in plan local cu PSD aduce un prejudiciu de imagine partidului (n.r. - vezi articolul: "PNL a divortat de Lemnaru"). Falia din PNL s-a adancit pe fondul promovarii unui aberant proiect de hotarare vizand cresterea impozitelor pe terenurile unor societati care-si deruleaza activitatea pe platforma industriala Borzesti. Proiectul a fost sustinut inclusiv de viceprimarul Mihai Sova (PNL), dar si de consilierii locali ai PNL, in contra doctrinei economice liberale si a intereselor societatilor d epe platforma (n.r. - vezi articolul: "Primaria are alergie la proprietatea privata"). 
Vehicularea candidaturilor separate la localele din aceasta toamna poate fi interpretata si in cheia unor presiuni pe care PNL le exercita asupra PSD, principalul partener politic din USL. Ramas fara infrastructura politica in judetul Bacau, PNL nu mai are ce pierde, dar poate incurca planurile PSD la Onesti, municipiu ale carui voturi se dovedesc cruciale in economia competitiei pentru functia de presedinte al CJ Bacau. 

Opozitie faramitata: Cui foloseste candidatura lui Badic?

Candidatura Mihaelei Badic la functia de primar poate simplifica, neasteptat, ecuatia localelor, in contextul in care din randurile Opozitiei locale mai multi pretendenti si-au anuntat intentia de a intra in cursa pentru fotoliul de edil sef. UNPR il va lansa, cel mai probabil, in cursa electorala pe Laurentiu Neghina, in timp ce PDL ar putea paria pe consilierul local Gelu Panfil, de profesie avocat. Perspectiva candidaturii la functia de primar a ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, pare tot mai improbabila. Intrarea in cursa a Mihaelei Badic va faramita si mai mult votul Opozitiei, astfel incat Emil Lemnaru (PSD) si-ar putea reconfirma, lejer, mandatul, mai ales ca alegerea primarului se va face intr-un singur tur. Lemnaru e primarul Onestiului de doua decenii.
Lucian Bogdanel

Valerian Vreme: „Politicienii sa uite de pomenile electorale”


La intrebarea cum va fi politica nationala dar si cea locala, a municipiului de pe Trotus in anul 2012, onesteanul Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si a Societatii Informationale, ne-a declarat: “Cred ca politicienii trebuie sa uite de «pomenile electorale», de actiunile care nu au impact economic si trebuie sa se concentreze la problemele generate de o eventuala accentuare a crizei economice. Campania electorala trebuie sa inceapa dupa lege, cu 30 de zile inainte de alegeri iar pana atunci, cei care si-au asumat responsabilitati in fata electoratului trebuie sa se ocupe de promisiunile facute. In anul 2012 usa mea va fi deschisa pentru orice onestean, pentru ca numai daca cunoastem problemele putem ca sa gasim solutii. Ca unul care am acces la cifre semnificative pot spune ca democrat-liberalii onesteni vor oferi onestenilor o solutie viabila pentru urmatorii 4 ani”. (I.M.)
http://www.onestiexpres.ro/usl-s-a-rupt-de-tot-la-onesti.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO