» » Nu sunt bani pentru dascalii bacauani

Salariile profesorilor din municipiu depind de o rectificare bugetara

Dupa cum au calculat reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamânt (SLI) inca de la inceputul anului, banii pentru cadrele didactice din municipiu nu ajung pentru ultimele doua luni ale anului. Doar o rectificare bugetara, asteptata in luna noiembrie, ar putea sa rezolve aceasta problema.

Liderii sindicalistilor din invatamântul bacauan au anuntat autoritatile centrale inca de la inceputul anului ca lefurile cadrelor didactice nu sunt acoperite decât pâna in luna octombrie. "Bineinteles, nu am primit niciun raspuns in acest sens, decât asigurari ca se va rezolva la rectificarile bugetare. Situatii similare am avut an de an", a precizat Manole Chiriac, liderul SLI Bacau. 2.300 de cadre didactice din municipiu, la care se adauga 250 de salariati - personal auxiliar, sunt in aceasta situatie de incertitudine. Un motiv este ca la inceputul anului alocarea s-a facut in functie numarul de elevi si "din cauza formulei de calcul au aparut disfunctionalitati. Treptat, in functie de realitate se va face si un calcul corect al sumelor", a mai spus Chiriac. "Asteptam sa mai primim niste bani. Nu sunt probleme deocamdata, dar nu sunt suficiente sumele pentru a acoperi salariile pâna in decembrie. In masura in care vin banii de la bugetul de stat, vom incerca sa acoperim salariile", a precizat viceprimarul Roxana Mironescu. Toti privesc acum spre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bacau, de unde ar trebui sa soseasca sumele necesare. "O rectificare bugetara este asteptata abia in luna noiembrie. Ca de obicei, primariile care fac solicitari in acest sens vor primi banii de care au nevoie. De regula, in ceea ce priveste salariile nu sunt probleme", a precizat Mircea Muntean, directorul DGFP Bacau.
Andreea Gavrila

Consilierii locali au aprobat in sedinta ordinara retragerea unei sume de bani alocate investitiei de la Cimitrul Sarata II. 1,4 milioane de lei vor fi transferati la capitol investitii invatamânt pentru finalizarea unor lucrari de intretinere sau reparatii la unitatile de invatamânt din municipiu. "Noi am estimat o suma, dar s-a depasit. A fost nevoie sa luam dintr-un capitol si sa dam educatiei", a precizat viceprimarul Roxana Mironescu. 

http://www.desteptarea.ro/nu-sunt-bani-pentru-dascalii-bacauani.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO