» » Fratele lui Valeriu Damian: „Dorm cu cuţitul sub pernă!“

Oribila crimă a avut loc chiar în casa omului de afaceri Valeriu Damian

Nicuşor Damian, fratele omului de afaceri ucis luna trecută în vila sa din Luncani, se teme pentru viaţa lui.
El şi-a cumpărat şi patru câini care să-i păzească locuinţa. Între timp, anchetatorii nu au reuşit să dea de ucigaşii patronului de la benzinăriile Helios.

Nicuşor Damian, fratele omului de afaceri ucis în propria locuinţă din cartierul Slatina al localităţii Luncani, se teme pentru viaţa sa şi a familiei. Acesta este motivul pentru care bărbatul, care are o vilă în aceeaşi zonă cu a fratelui omorât, doarme noapte de noapte cu un cuţit sub pernă, lung de 30 de centimetri, care „intră şi prin os“. 

„Nu e de glumă deloc! De când s-a întâmplat nenorocirea cu fratele meu, Valeriu, dorm noapte de noapte cu un cuţit sub pernă. Am ales unul cu lama lungă şi foarte subţire. Păi, când am mai făcut eu aşa ceva?“, se întreabă Nicuşor Damian, patronul autogării din municipiul Bacău.

Ca să poată sta liniştit în casă, Nicuşor Damian îşi lasă cei patru câini slobozi prin curte. „Doi sunt mari, care atacă omul (n.r. - un ciobănesc mioritic şi un ciobănesc german), iar doi sunt mici, care latră imediat dacă simt ceva. Ăştia mici sunt câini de alertă“, explică Damian. El nu are parte nici de somn liniştit. „Chiar zilele trecute am simţit că cineva mă trage de picior. Am sărit din somn ca ars! M-am trezit în fund pe marginea patului. Visasem! De fapt ăsta nu este vis, ci coşmar!“, a adăugat bărbatul. Patronul autogării afirmă că nu are duşmani.

„Chiar dacă nu am afaceri necurate şi nici duşmani, acum nu pot sta liniştit. Şi Valeriu credea că nu are duşmani şi uite ce a păţit! Păi, dacă avea el vreun duşman, stătea liniştit noaptea cu uşile deschise fără armă sub cap?“, se întreabă fratele bărbatului decedat.
Anchetatorii afirmă că afaceristul băcăuan a fost omorât de doi bărbaţi „echipaţi“ cu cagule şi mănuşi, care au plecat ameţiţi de la locul crimei.
Cei doi criminali care au pus capăt zilelor omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian (67 de ani) sunt în continuare în libertate. Aceasta, chiar dacă a trecut o lună de la abominabila crimă care a avut loc la vila acestuia din satul Luncani, comuna Mărgineni.

Anchetatorii afirmă că omorul a fost săvârşit de doi bărbaţi, unul înalt şi solid, iar celălalt mic de statură. Dovadă sunt imaginile surprinse de camerele de luat vederi care au fost montate de jur împrejurul casei lui Valeriu Damian şi care acum sunt la poliţie pentru cercetări. Surse apropiate anchetei susţin că cei doi bărbaţi care au participat la omor au fost surprinşi în imaginile video cum au plecat „clătinându-se pe picioare“.

„Au izbit pereţii cu picioarele de nervi“

Totodată, în vila lui Damian au fost găsite două sticle de whiskey şi una de vin, din care ar fi băut criminalii după ce l-au lăsat de bărbat fără suflare. În camera în care a fost găsit cadavrul criminalii au lăsat urme de pantofi pe pereţi. „Erau urme de tălpi cu noroi pe pereţi, ca şi cum s-ar fi supărat şi, de oftică, au izbit pereţii cu picioarele“, a explicat unul dintre oamenii legii implicat în anchetă.

Ba mai mult, lenjeria de pe pat era udă cu apă, semn  că ucigaşii ar fi încercat să-l resusciteze pe Damian. Un mare mister pentru anchetatori rămâne faptul că familia omului de afaceri nu a reclamat la poliţie niciun furt.
„S-a tot spus că din casa lui Damian au dispărut bani. Familia n-a reclamat niciun furt. Atunci îmi pun problema, dacă nu s-au furat bani, atunci de ce l-au omorât pe Damian? Deocamdată nu pot afirma că scopul «vizitei» a fost, strict, crima. Vreau să aflu acest răspuns“, a afirmat unul dintre anchetatori.
  
Se cercetează ADN-ul

Reconstituirea aproximativă arată că, după ce l-au ucis pe băcăuan, criminalii s-au dus la baie şi s-au curăţat de noroiul de pe mâini şi de pe încălţăminte. „N-au făcut nimic pe fugă. Au intrat în locuinţă în jurul orei 23.00 şi au părăsit locuinţa din Luncani câteva ore mai târziu“, a afirmat unul dintre martori. La o lună după uciderea omului de afaceri, încă se fac cercetări asupra ADN-ului.
Valeriu Damian nu ţinea bani în casă
Nicuşor Damian afirmă că din casa fratelui său nu au dispărut bani, însă este convins că sumele importante nici nu erau ţinute în vila din Luncani. „Poate i-a luat una, două sute de lei de prin buzunar, însă o sumă mare, nu. Fratele meu nici nu ţinea banii în casă! El avea un seif la firmă sau depozite în bancă“, a mai spus patronul autogării. 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO