» » Turisti rataciti in munti

Turisti rataciti in munti Doi turisti din judetul Galati s-au ratacit in zona muntoasa impadurita a traseului turistic Dobru, din apropierea statiunii bacauane Slanic Moldova. Luni dupa-amiaza, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slanic Moldova, apartinind Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Bacau, au fost sesizati de un angajat al Primariei Slanic Moldova, despre faptul ca doua persoane s-au ratacit pe munte. “Imediat s-a constituit o echipa de cautare si impreună cu ciinele de serviciu, labradorul Fisa, special pregatit pentru astfel de cazuri, au plecat in cautarea celor rataciti. Actiunea s-a derulat concomitent cu indrumarea celor doi prin telefonul mobil, jandarmii reusind sa-i orienteze, dupa aproximativ doua ore, spre cea mai apropiata localitate, satul Hirja, comuna Oituz. Odata cu intoarcerea turistilor in statiune, misiunea jandarmilor s-a incheiat fara probleme”, a declarat mr. Sebastian Cretu, ofiter de relatii publice in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Bacau.

S-au abatut de la traseul marcat
Jandarmii bacauani i-au identificat pe turistii rataciti in persoana Anisoarei M., de 38 ani si a lui Florin D., de 36 ani, ambii cu domiciliul in municipiul Galati. Cei doi le-au spus jandarmilor montani ca plecasera sa se plimbe pe traseul turistic Dobru, insa, dupa o perioada, au parasit traseul marcat si s-au ratacit intr-o zona accidentata. Dupa ce au incercat sa reintre pe traseul marcat, turistii au intrat in panica si au solicitat sprijin prin intermediul telefonului mobil, sunind la un numar de telefon care apartinea Primariei Slanic Moldova.
Recomandarea jandarmilor
Pentru a evita astfel de situatii nedorite, jandarmii montani ii sfatuiesc pe turisti sa se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, conditiilor climaterice locale si sa consulte prognoza meteo inainte de a pleca in drumetii. Echipamentul adecvat zonei de munte joaca un rol important, tocmai de aceea este de preferat ca atunci cind plecati la drumetii sa aveti in rucsac o lanterna, o trusa de prim ajutor si un sac de dormit. Recomandat este ca turistii sa foloseasca numai traseele marcate si sa urmeze marcajele de pe traseu. In caz de accident sau alte situatii critice, oamenii pot anunta Jandermeria apelind la numarul unic de urgenta 112.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO