» » Bate vant de concedieri si printre postasii bacauani

La nivelul Companiei Nationale "Posta Romana" s-a stabilit deja cate posturi vor fi taiate si cate sucursale si subunitati vor fi desfiintate. Conducerea Oficiului Judetean Retea Postala Bacau spune ca "este prematur sa discutam despre disponibilizari" in judetul Bacau. Surse neoficiale avanseaza, insa, niste cifre. 

Tavalugul restructurarii din Compania Nationala Posta Romana va ajunge, mai mult ca sigur, si in judetul Bacau. Deocamdata, insa, referitor la concedieri, conducerea Oficiului Judetean Retea Postala Bacau s-a abtinut sa dea vreo cifra. "Este prematur sa discutam despre disponibilizari, ne-a spus Sorin Sova, directorul oficiului. Suntem in plin proces de reorganizare. Legat de subunitati, stiu doar ca se urmareste eficientizarea lor. Oricum, se merge pe restructurarea personalului pe cale naturala. Inca de acum mai bine de un an toate posturile vacante au fost blocate. Nu s-a mai facut nicio angajare din afara sistemului. Acolo unde a fost nevoie de personal a fost redistribuit cel existent."

"Eu sper sa nu fie chiar jale!"

Si liderul de sindicat din cadrul Oficiului Judetean Retea Postala se fereste sa avanseze vreo cifra. "Nu-i nimic concret, ne-a declarat Olguta Cocrea, presedintele Sindicatului Judetean "Posta Romana" Bacau. In aprilie si mai s-a facut normarea muncii si rezultatele ei vor fi analizate saptamana viitoare. Eu sper sa nu fie chiar jale!" Surse neoficiale spun, totusi, ca este posibil sa se desfiinteze doua subunitati de posta rurala mecanizata.
O alta informatie neoficiala se refera la faptul ca la nivelul fostei Regionale de Posta Bacau, care a cuprins judetul nostru, precum si Neamt si Vrancea, din randul personalului TESA trebuie sa dispara 84 posturi, in total. Judetul Bacau ar urma sa piarda 30. Dintre cei 84 salariati vizati 40 si-au gasit deja un alt loc de munca iar altii au plecat, incat mai sunt putini pe posturi in momentul de fata. Dar daca nu am reusit sa obtinem niste date certe referitoare la judetul Bacau, la nivelul companiei nationale, care inseamna, evident, si toate oficiile din tara, vor fi taiate aproximativ 2.000 de locuri de munca, in mod sigur. Totodata, vor fi desfiintate 7 sucursale, 146 de posturi de conducere si 454 subunitati, ceea ce va insemna o economie de 50 milioane lei pana la sfarsitul acestui an.

Doua zile de concediu fara plata


Restructurarea nu este singura masura dureroasa care se ia de catre conducerea Companiei Nationale "Posta Romana". Tot personalul companiei este trimis in concediu fara plata fortat si, ca urmare, primeste salariul diminuat. Conducerea companiei a decis ca incepand din iunie in fiecare luna, prin rotatie, toti salariatii sa-si ia doua zile de concediu neplatit pana la 31 decembrie 2011. Cele doua zile libere nu vor putea fi luate in aceeasi saptamana. Din iunie a inceput sa plece in concediu fara plata personalul TESA iar din aceasta luna, cel operativ. Hotararea este motivata prin faptul ca si Compania de Posta trece prin criza si ca se impune reducerea cheltuielilor de personal.
Elena Tintaru

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO