» » » » » Familia primarului Bacăului sub tunurile procurorilor DNA


Romeo Stavarache este trimis în judecată pentru tentativă la abuz în funcţie, cumnatul său - Marius Stănilă a fost încătuşat pentru un an şi patru luni, verişorul Liviu Cenuşă a fost percheziţionat  vineri la domiciliu, fiind suspectat pentru fapte de corupţie, iar cumătrul edilului, Constantin Apostol, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, a primit o condamnare de doi ani, cu suspendare, dar sentinţa nu este definitivă.


„Toţi oamenii primarului“ s-au îmbogăţit din bani publici, iar acum sunt trimişi în judecată 

Clanul care s-a strâns în jurul primarului Bacăului, Romeo Stavarache a intrat în atenţia procurorilor DNA, pentru fapte grave de corupţie. La adresa apropiaţilor şi membrilor familiei  au fost formulate o serie de învinuiri grave.  Vineri, 16 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la mai multe firme din Bacău, care aparţin unor oameni de afaceri liberali, abonaţi la banii publici ai Primăriei Bacău. 

Descinderile au avut loc şi la domiciliul verişorului lui Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă, proprietarul unui ziar local şi a omului de afaceri liberal, Liviu Goian, care deţine o televiziune locală şi este preşedintele unei asociaţii sportive.  

Oamenii legii verifică deturnarea unor fonduri importante, atribuite de Primăria Bacău, pe legea 350/2005, a finanţărilor nerambursabile.  Numai în anii 2010-2012, Liviu Goian a primit finanţări de peste 2 milioane de euro, de la Primăria Bacău, pentru Asociaţia Sport Club Bacău, care patronează o echipă de fotbal din Liga a II-a.
 Alţi bani au venit pentru televiziune. În 2014, aceeaşi asociaţie a primit 2,8 milioane de lei, deşi performanţele echipei şi onorariile sportivilor sunt departe de a justifica o astfel de sumă. Liviu Cenuşă, verişorul lui Romeo Stavarache, a primit în ultimii ani peste un milion de lei, de la Primăria Bacău, prin firma SSC Invest SRL, pentru publicitate. Între timp, verişorul edilului şi-a ridicat o vilă în apropierea Bacăului, care însă nu este pe numele lui.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pe 4 aprilie, de DNA Bacău, pentru fapte de corupţie. În acest dosar, edilul este acuzat de tentativă de abuz în funcţie, la acordarea ilegală a unui apartament social, către un angajat din primărie. Potrivit unor surse din rândul avocaţilor, edilul băcăuan figurează, în calitate de învinuit şi în dosarul pentru care au avut loc percheziţiile săptămâna aceasta.

 Totodată, procurorii Judecătoriei din Bacău au început urmărirea penală faţă de Romeo Stavarache şi în cazul unor finanţări, date către asociaţia sportivă condusă de cumătrul Constantin Apostol,  Asociaţia Top Sport Bacău, care patronează destinele echipei de handbal  masculin Ştiinţa Bacău.

 Marius Stănilă, cumnatul lui Romeo Stavarache, a fost condamnat definitiv, pe 14 mai, pentru şantaj şi abuz în funcţie. Fost maistru militar, Stănilă a primit de la primarul Stavarache funcţia de director de marketing la CET. În urmă cu doi ani, Marius Stănilă a refuzat să mai semneze un contract de furnizare de energie electrică faţă de Pista de Karting din Bacău, pe motiv că este deranjat de anchetele de presă din ziarul Deşteptarea, care aparţinea fostului primar băcăuan Dumitru Sechelariu. Mai mult, Stănilă a condiţionat acordarea de energie, cu blocarea investigaţiilor, la adresa lui şi a primarului Stavarache. 

Cumătrul Constantin Apostol, directorul ADR NE, care i-a botezat o fetiţă edilului băcăuan în 1997, este trimis în judecată de procurori pentru fals şi uz de fals, de pe urma căruia a reieşit un prejudiciu important la o finanţare europeană atribuită soţiei deputatului liberal băcăuan Lucian Ciubotaru. Apostol a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar decizia nu este încă definitivă. Deşi este inculpat într-un dosar DNA, Apostol conduce, în continuare,  cea mai importantă instituţie regională, responsabilă de acordarea fondurilor europene.

De când este Romeo Stavarache primar, din 2004, apropiaţii şi familia au cunoscut ce înseamnă prosperitatea. Şi-au ridicat vile, sedii de birouri şi şi-au cumpărat şi un avion. În timp ce Apostol şi Stavarache deţin împreună clădirea de sticlă 30 Avenue, Cenuşă are un ziar local şi a făcut mai multe afaceri publice dubioase, iar Marius Stănilă, fostul maistru militar, are împreună cu câţiva prieteni, un avion.

Citeste mai mult: adev.ro/n5shj4

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO