» » » BILANŢUL EXPLOZIILOR DE LA URECHEŞTI: 23 DE LOCUINŢE AFECTATE


Exploziile au format zece cratere în localitatea Urecheşti şi unul în Cornăţel, acestea având diametre cuprinse între 15 şi 20 de metri şi o adâncime cuprinsă între doi şi patru metri
Florin CRĂCIUN
Exploziile în lanţ de vineri din Urecheşti au lăsat urme adânci în localităţile afectate. Pompieri au fost sesizaţi în jurul orei 14 despre producerea unor explozii de-a lungul unei conducte administrate de către un operator economic din municipiul Ploiești, pe raza comunei Urecheşti, între satele Urecheşti şi Cornăţel. La locul producerii evenimentului s-au deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu o autospecială de intervenţie, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu un ofiţer şi zece subofiţeri, precum şi Secţia de Pompieri Adjud din cadrul ISUJ Vrancea, cu o autospecială de intervenţie încadrată cu doi ofiţeri şi cinci subofiţeri. Exploziile nu au fost urmate de incendiu şi nu au fost înregistrate victime. În schimb, au fost afectate 22 de locuinţe şi sediul unei firme din satul Urecheşti şi o locuinţă din satul Cornăţel, precum şi trei autoturisme.
Locuinţele afectate în urma exploziilor din satul Urecheşti se află la o distanţă de circa 100 de metri de conductă, iar locuinţa din satul Cornăţel la o distanţă de aproximativ 250 de metri. În urma exploziilor produse au rezultat zece cratere în localitatea Urecheşti şi un crater în localitatea Cornăţel, acestea având diametre cuprinse între 15 şi 20 m şi o adâncime cuprinsă între doi şi patru metri.
Vineri şi sâmbătă, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, împreună cu reprezentanţi ai ISUJ Bacău, au format comisii mixte care s-au deplasat în zonele afectate pentru constatarea pagubelor produse la locuinţele afectate.
“În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii operatorului economic din municipiul Ploiești, aceştia au comunicat faptul că în cursul zilei de vineri au efectuat lucrări de pompare a ţiţeiului pe conducta de 20 de ţoli, prin pistonare cu aer, în vederea recuperării acestuia. Lucrările de pistonare se realizau prin introducerea de aer comprimat printr-un compresor amplasat în satul Cornăţel şi un ventil de recuperare ţiţei, amplasat în localitatea Mărtineşti, judeţul Vrancea. Lucrările de pistonare se efectuau pe o porţiune de circa nouă kilometri, pe tronsonul Cornăţel – Rugineşti. Conducta afectată face parte din magistrala Rafo Oneşti – Bărăganu”, a declarat lt. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.
În urma evenimentului a fost afectată și reţeaua de distribuţie a energiei electrice din Urecheşti. Pentru efectuarea reparaţiilor, la faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul E.ON Moldova Distribuţie, care a oprit alimentarea cu energie electrică, fiind afectaţi 120 de consumatori, între orele 14 şi 20.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO