» » » » BACAU: Zece jefuitori de batrâne au fost arestati



Sunt tineri cu vârste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Unii au ajuns sa comita faptele pentru a face rost de bani pentru droguri usoare. Trei dintre ei au terminat clasa a XII-a si ar fi trebuit sa sustina examenul de Bacalaureat dar nu mai pot face acest lucru din Arest.

In acest an, peste 20 de femei, din municipiul Bacau, au fost atacate pe strada si deposedate de lantisoarele din aur pe care le aveau la gât. Suspectii si-au ales victimele din rândul persoanelor in vârsta, tocmai pentru ca sa nu se poata apara. Le pândeau pe strazi laturalnice sau mai putin circulate, chiar si in miezul zilei. Au dat lovitura dupa lovitura dar acum s-au intâlnit in Arest. In ultimele doua saptamâni, oamenii legii de la Politia Municipiului Bacau au reusit sa prinda si sa incatuseze 10 tâlhari care au jefuit 20 de batrâne. Toti sunt tineri, cu vârste cuprinse intre 17 si 25 de ani, din Bacau, Margineni, Nicolae Balcescu, Horgesti, Tamas, Buhoci si Itesti. Trei dintre ei au terminat liceu si acum ar fi trebuit sa sustina examenul de Bacalaureat. „Pentru ca prezinta un pericol social ridicat, au comis fapte cu violente, nu li se permite sa sustina examenul”, a explicat cms. sef Adrian Tuluc, seful Politiei Municipiului Bacau. Toti au afirmat ca au furat ca sa faca rost de bani pentru cheltuiala, altii pentru a-si cumpara droguri usoare. Patru dintre ei sunt cunoscuti ca si consumatori de etnobotanice si au fost chiar cercetati pentru trafic si consum. Ultima victima le-a fost o femeie, in vârsta de 82 de ani, din Bacau. Au acostat-o pe strada din centrul orasului, au imbrâncit-o si i-au rupt colierul din aur. Femeia s-a dezechilibrat si a cazut fracturându-si cotul. A stat internata in spital insa, in total, are nevoie de 45 de zile de ingrijiri medicale pentru a se reface. In aceasta perioada, politistii de proximitate au pe agenda de lucru intâlniri cu pensionarii carora le recomanda sa nu mai poarte bijuterii scumpe atunci când merg la piata sau la farmacie, sa nu scoata sume mari de bani in locuri aglomerate si sa evite aleile mai putin circulate, chiar daca fac ca drumul spre casa sa fie mai scurt.

Patronii caselor de amanet se pot alege cu dosare

Aurul furat de acesti suspecti era vândut apoi la casele de amanet din Bacau. De aceea, politistii i-au chemat la discutii pe patronii acestora si le-au explicat ca pot fi acuzati de tainuire, complicitate sau favorizarea infractorului daca protejeaza identitatea tâlharilor si primesc bijuterii de la persoane dubioase. In municipiul Bacau, sunt 82 de case de amanet ce apartin unui numar de 27 de administratori. Ofiterii au reusesc sa recupereze o parte din aurul furat prins violenta de suspectii deja arestati.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO