» » » » Berlin, deschide-ne!


Delegația română la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie are mandat să evite folosirea dreptului de veto al Germaniei și să obțină termene concrete pentru aderarea la Schengen • Poziția tranșantă a Angelei Merkel se explică și prin opoziția germanilor față de imigranți, mai ales acum, în plin an electoral • Chiar dacă îndeplinim condițiile din punct de vedere tehnic și am cheltuit miliarde pentru securizarea frontierelor, occidentalii ne reproșează corupția din rândul vameșilor • Șeful Departamentului Schengen din MAI, Marian Tutilescu, nu discută despre aderarea României: „Pe subiectul Schengen, până la disputarea Consiliului, nu ofer nicio declaraţie”
Integrarea României în Spațiul Schengen, în totalitate, este compromisă pentru anul 2013. Din nefericire, anunțul n-a surprins pe niciunul dintre factorii de decizie, foști sau actuali, care susțin că, oricum, condiția pusă de Olanda, cea a unui raport MCV pozitiv, nu a fost îndeplinită. În plus, un raport al Europol, realizat în 2011, arăta România drept un factor mare de risc pentru Spațiul Schengen. Circul mediatic de la sfârșitul lui 2011, menit să-i convingă pe vestici că se fac eforturi mari pentru eradicarea corupției din vămi, nu a avut rezultatele scontate, după ce magistrații nu au găsit niciun vinovat printre sutele de vameși arestați, în direct.
Nu este de neglijat nici „amănuntul” că Germania se pregătește de alegeri și că există o adevărată fobie, pornită din Regatul Unit, împotriva unei posibile invazii de români și bulgari dornici să trăiască din ajutoarele sociale ale statelor puternice din punct de vedere economic.
Nu în ultimul rând, tulburările din Bulgaria și posibilitatea ca lucrurile să scape de sub control nu sunt de natură să determine o reacție pozitivă a țărilor care fac parte din Schengen.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO