» » » » Dan Voiculescu este acuzat de DNA

Dan Voiculescu este acuzat de DNA că încearcă tergiversarea procesului privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare. Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a spus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că gestul lui Dan Voiculescu de a demisiona din funcţia de senator reprezintă ''un abuz de drept şi folosirea cu rea-credinţă a influenţei''.

Instanţa supremă a reluat dezbaterile în dosarul care Dan Voiculescu este judecat în legătură cu modul în care s-a făcut privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Avocatul lui Dan Voiculescu le-a solicitat judecătorilor retrimiterea dosarului ICA la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că instanţa supremă nu mai are competenţa de a judeca acest proces, după ce Dan Voiculescu şi-a pierdut calitatea de parlamentar, în urma demisiei din Senat.
Procurorul DNA a spus însă, în faţa instanţei, că atitudinea lui Dan Voiculescu de a demisiona din funcţia de senator înseamnă ''un abuz de drept şi folosirea cu rea-credinţă a influenţei'', iar acesta încearcă de fapt să tergiverseze procesul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare.
Procurorul a amintit faptul că liderul conservator a mai demisionat o dată din funcţia de senator, în iunie 2012, tocmai pentru a tergiversa judecarea dosarului.

Reprezentantul DNA a cerut completului de judecată să motiveze cât mai repede decizia de trimitere a dosarului la Tribunalul Bucureşti. 
Instanţa a rămas în pronunţare în cazul excepţiei de necompetenţă după calitatea persoanei şi urmează să decidă declinarea judecării cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.
Procesul privind privatizarea ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat în 31 ianuarie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 16 ianuarie, cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului şi a schimbat termenul stabilit iniţial în 25 aprilie.
La termenul din 31 ianuarie, judecătorii Ionuţ Matei, Luminiţa Zglimbea şi Cristina Rotaru au arătat că trebuie asigurată, potrivit legii, continuitatea completului de judecată. Astfel, instanţa a arătat că dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA trebuie să fie judecat de primul complet ce a fost stabilit în acest dosar, înainte de declinarea la Tribunalul Bucureşti, şi a anunţat că dezbaterile vor continua în 5 februarie, la completul format din judecătorii Corina Jîjîie, Lavinia Lefterache şi Mariana Ghena.
Dosarul privind privatizarea ICA s-a întors la începutul lunii ianuarie 2013 la instanţa supremă, după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea ICCJ, ca urmare a faptului că Dan Voiculescu a câştigat un mandat de senator.
În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.
Demisia sa determină din nou mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/procuror-dna-modul-in-care-a-procedat-voiculescu-privind-demisiile-sale-reprezinta-un-abuz-de-drept_64977.html#ixzz2K1BPVRPI

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO