» » » » » Sorin Ovidiu Vîntu, ameninţat de FNI

Sorin Ovidiu Vîntu, ameninţat de FNI

Chiar dacă se află după gratii, Sorin Ovidiu Vîntu are noi motive de îngrijorarea. Procurorii spun că mai este puţin până va fi tras la răspundere pentru dosarul FNI. În aceste condiţii, nu mai este de mirare că postul de televiziune care a revenit sub controlul său şi-a schimbat, peste noapte, tonul şi politica editorială.

"Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi în dosarul FNI. Va fi finalizat foarte curând, pentru că suntem în faza de urmărire penală. La momentul infirmării, erau aproximativ 50 de metri liniari", a declarat procurorul general al României, Codruţa Kovesi.

În acelaşi context, Kovesi a adăugat că anul trecut, la momentul infirmării soluţiei de neurmărire, dosarul FNI nu era unul foarte voluminos. "Am şi constatat, cu ocazia infirmării, că de-a lungul cercetărilor efectuate anterior, domnul Sorin Ovidiu Vîntu a fost oarecum ocolit, prin probele care se administrau. Spre exemplu, documentele care făceau dovada unor plăţi către Sorin Ovidiu Vîntu şi către persoane juridice deţinute de acesta nu s-au verificat niciodată prin expertizele care s-au dispus", a explicat procurorul general.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au adus la cunoştinţă lui Vîntu, în 19 iulie, faptul că s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de el sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor. Mai mult pe ziarulatac.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO