» » » Sechelariu mai pierde un proces pentru terenul de la Transport Public

Sechelariu mai pierde un proces pentru terenul de la Transport Public
Instanta sibiana, unde se judeca procesul pe seama terenului fostei baze de transport public, a dat cistig de cauza si la al doilea termen Primariei Bacau – procesul a inceput in Bacau, dar Sechelariu l-a stramutat la Sibiu, de unde, a incercat din nou sa il mute, dar fara succes – primarul Romeo Stavracahe a anuntat ca toti banii ce vor fi incasati din vinzarea terenului vor fi dati pentru finalizarea Spitalului Municipal – terenul fostei baze de transport a fost centrul unui imens scandal in familia Sechelariu, lasat cu anchete DNA si procese, precum si cu influente politice, de la sustinatorii fostului primar, senatorul Gabriel Berca, prefectul Constantin Scripat sau Constantin Draganuta

Primaria Bacau a mai inregistrat o victorie in lupta cu fostul primar, Dumitru Sechelariu. De data aceasta, instanta din Sibiu a dat dreptate municipalitatii bacauane in cel de-al doilea termen din procesul cu Dumitru Sechelariu, pe marginea terenului fostei baze de transport public. Asta dupa ce si Tribunalul Bacau a dat dreptate Primariei, dar la cererea avocatilor lui Sechelariu procesul a fost stramutat la Sibiu. Si de la Sibiu, Sechelariu a incercat sa mute din nou procesul, dar fara succes. In cadrul sedintei Consiliului Local Bacau de ieri, Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a facut un anunt public.
“In procesul cu societatea de transport public, cu care ne judecam pentru terenul in valoare de zece milioane de euro, pe care familia Sechelariu a incercat sa il fructifice in folosul sau, am cistigat al doilea proces. Procesul se judeca la Sibiu, la Curtea de Apel, si mai avem un termenul final. Speram ca vom cistiga si daca va fi asa, propun Consiliului Local sa vindem acest teren si cu banii incasati sa finalizam lucrarile la Spitalul Municipal. Speram ca familia Sechelariu sa nu mai poata spagui asa cum a facut ultima oara, prin reprezentanti”, a declarat edilul Bacaului.
Milioane de euro, procurori DNA si spaga la judecatori
Terenul fostei baze de la transportul public bacauan este de mai multi ani in centrul unui scandal. Totul a inceput in 2009, cind fostul primar al Bacaului a vrut sa vinda terenul in suprafata de 33.375 mp catre un hypermarket. Sechelariu a semnat un precontract si a incasat doua milioane de euro din totalul de sapte milioane de euro. A venit in Consiliul Local cu un proiect de hotarire, prin care cerea un plan de urbanism de detaliu pentru terenul in cauza, respins insa de alesii locali bacauani, care au cerut actele pe teren si au spus ca acesta este revendicat de Primaria Bacau.
Sechelariu a obtinut de la fostul lui apropiat, Dragos Benea, fost viceprimar in mandatul lui, acum presedinte la CJ Bacau, un certificat de atestare a dreptului de proprietate, contestat si el de Primaria Bacau. Intreg scandalul s-a mutat apoi in instanta, fiind amplificat politic de prietenii fostului edil. Pe fir a intrat si DNA-ul.
Unul dintre directorii firmei de transport public a fost arestat pentru ca ar fi incercat sa dea spaga la un judecator. In februarie 2010, Iuliean Sutu, director tehnic, a fost pus sub acuzare ca oferit unuia dintre cei doi denuntatori suma de 77.400 de lei in procesul ce viza terenul cu pricina. Imediat dupa el, procurorii l-au dus pe Dumitru Sechelariu la Bucuresti, dar acolo a obtinut sa fie cercetat in stare de libertate. Procesele sint inca pe rolul instantelor.
Berca, Scripat, Draganuta au sarit in ajutorul lui Sechelariu
Dumitru Sechelariu a beneficiat in acest intreg scandal si de ajutorul prietenilor. Printre ei s-au numarat senatorul Gabriel Berca, prefectul Constantin Scripat sau Constantin Draganuta. Acestia au sustinut prin oamenii lor in Consiliul Local Bacau proiectele ce il vizau pe fostul primar, de la terenul de la Transport Public, la obtinerea unor subventii mai mari pentru transport de la Primaria Bacau, la majorarea pretului biletului de transport sau in alte proiecte de care avea nevoie fostul edil.
In schimb au primit aparitii nelimitate la trustul de presa patronat de acesta. In incercarea de a-l sustine, s-a ajuns pina acolo incit sa se convoace sedinte extraordinare de CL Bacau, unde a ajuns acelasi plan de urbanism pentru terenul de la transport public revendicat de Primarie sau chiar s-a incercat majorarea capitalului social al SC Transport Public SA prin cooptarea CL Bacau, care sa contribuie tocmai cu terenul vizat de Sechelariu. Din nou incercarile familiei Sechelariu s-au lovit de primarul Romeo Stavarache si de alesii liberali, care au decis ca toate aceste probleme sa fie rezolvate in instanta de judecata.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO