» » Operatiunea LUMINA SFANTA: Reteaua care aduce lumina de la Ierusalim

3.224 de kilometri calatoresc cu avionul delegatii Patriarhiei pentru a aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim in Romania. Sa ia flacara invierii de la Biserica Sfantului Mormant din Israel si sa aterizeze cu ea in la Bucuresti, in cateva ceasuri, e insa floare la ureche. Adevarata incercare este sa duca lumina de la Ierusalim pana in ultimul catun din tara in cateva ore.
Reteaua bine pusa la punct a Bisericii Ortodoxe Romane va intra insa in functiune sambata seara, iar in toate eparhiile, protopopiatele si parohiile din tara fiecare are misiunea lui, clar stabilita. Ca si in ceilalti ani, in care flacara de la Ierusalim a ajuns la majoritatea bisericilor romanesti, orarul e clar, preotii sunt la posturi si nicio intarziere nu este permisa.

16.000 de preoti si 20.000 de oameni fara rang bisericesc sunt angajati in bisericile din Romania si toti vor fi la slujba, sambata seara.
In vinerea dinaintea Invierii, o delegatie a Patriarhiei Romane, condusa de PS Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a plecat spre Ierusalim cu un charter special, care a strabatut 1.612 km pana la destinatie. Delegatii vor sta la la Ierusalim pana sambata, intre 12:00 si 14:00, cand Lumina coboara la Biserica Sfantului Mormant, iau flacara invierii si se indreapta spre aeroport.
Lumina Sfanta arde in doua lampi speciale, in care se afla un combustibil considerat suficient de sigur de Autoritatea Aeronautica Romana pentru a fi transportat cu avionul. Potrivit parintelui Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, avionul care aduce lumina la Bucuresti aterizeaza, sambata, in jurul orei 18:00, pe Aeroportul International "Henry Coanda".
Sursa: Realitatea.net
http://www.realitatea.net/operatiunea-sfanta-lumina-cum-a-organizat-patriarhia-reteaua-care-aduce-lumina-de-la-ierusalim_827856.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO