» » » » » "Rusia trebuie să invadeze Ucraina sau va pierde"


Conducerea Ucrainei l-a depășit în viclenie pe Vladimir Putin, președintele Rusiei rămânând acum cu două opțiuni: să invadeze Ucraina sau să piardă războiul "camuflat", scrie Paul Roderich Gregory pentru Forbes.
Analistul spune că a fost contrariat de anunțul făcut de președindele ucrainean Turcinov la data de 1 mai, când a recunoscut că a pierdut controlul asupra estului Ucrainei. De ce ar recunoaște un șef de stat înfrângerea în mijlocul războiului?
Guvernul ucrainean urmărea să inducă liderilor din Sloviansk un fals sentiment de încredere, scrie Forbes, care arată că centrul de comandă al orașului din sud-estul Ucrainei a fost luat prin surprindere de magnitudinea și ferocitatea atacului declanșat de forțele ucrainene.
"Sloviansk este centrul de comandă și control rus din întreg estul Ucrainei, condus de un colonel din forțele speciale. Este epicentrul răpirilor, al crimelor politice și al intimidărilor. Observatorii internațonali sunt ținuți ostatici în Sloviansk", conform Forbes.
Paul Roderich Gregory spune că speră ca "Ucraina să nu suspende operațiunea pentru a urmări o soluție diplomatică inutilă".
"Întreaga strategie a Rusiei de a lua estul Ucrainei prin o operațiune camuflată atârnă în centre stabile de comandă și control din orășele compacte din regiune care pot fi controlate de grupuri mici ale serviciilor speciale".
"Se pare că Ucraina a decis să demonteze cacealmaua lui Putin. Acesta trebuie să invadeze sau să piardă ieftinul război camuflat", mai scrie Forbes.

http://www.dcnews.ro/rusia-trebuie-sa-invadeze-ucraina-sau-va-pierde_442573.html#sthash.MTBNYrLE.dpuf

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO