» » » Irina Jianu, trimisă în judecată de procurorii DNA în dosarul Miron Mitrea



Fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii este acuzată de dare de mită în formă continuată, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilităţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriu se specifică faptul că în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei (M.L.P.T.L.) la acea dată, a pretins şi primit de la Irina Paula Jianu, foloase necuvenite de 5.200.000.000 ROL (lei vechi), reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate de S.C. Conimpuls S.A. Bacău, S.C. Vertcon S.A. Bacău, S.C. Durimpuls S.R.L. Bacău şi S.C. Regal Glass S.R.L. Bacău la un imobil situat în comuna Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Tudor Mitrea.

Foloasele necuvenite au fost pretinse şi primite în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Paula Jianu în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al I.S.C. La momentul numirii în funcţia publică Irina Paula Jianu avea calitatea de vicepreşedinte, respectiv acţionar la societăţile comerciale menţionate. În schimbul foloaselor necuvenite primite, inculpatul Miron Tudor Mitrea, în perioada executării lucrărilor, a numit-o, promovat-o şi menţinut-o pe inculpata Irina Paula Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi inspector general de stat în cadrul I.S.C., se mai arată în rechizitoriu.

Citeste mai mult: adev.ro/mvjuym

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO