» » » BACAU: Cumnatul primarului Romeo Stavarache, din Bacău, condamnat la trei ani şi două luni de închisoare, pentru şantaj



Marius Stănilă, director comercial la CET Bacău şi cumnat al primarului Romeo Stavarache, a fost condamnat de instanţa Judecătoriei Bacău la trei ani şi două luni de închisoare pentru şantaj şi abuz în serviciu.
El a fost trimis în judecată de procurorii DNA deoarece a condiţionat cablarea kartodromului fostului primar, Dumitru Sechelariu, la reţeaua de energie electrică, de stoparea unor anchete de presă în ziarul condus de soţia fostului edil. "Actele de constrângere s-au realizat prin ameninţarea cu sistarea furnizării de energie electrică către firmele reprezentate de partea vătămată şi cu neîncheierea unui nou contract de furnizare de energie electrică. În acest scop, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Marius Ion Stănilă a refuzat să comunice uneia dintre societăţile comerciale reprezentate de partea vătămată oferta de furnizare de energie electrică, deşi era obligat să facă acest lucru de legislaţia în domeniu", se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Bacău include pentru inculpat obligaţia de a plăti suma de 148.144 lei, reprezentând despăgubiri materiale, către partea civilă Asociaţia Club Karting Selena Motor Sport Bacău şi 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Citeste mai mult: adev.ro/mvhis0

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO